Meteen naar de inhoud

Vakantie rondom het Gardameer, Bardolino.

  La Mia Casa

  La Mia Casa

  In mijn vorige blogje, vakantiekriebels Italië, heb ik het gehad over het stadje Sirmione en welke bezienswaardigheden daar te zien en te beleven zijn. Nu ik zo mijn Italië vakantie ervaringen aan het bloggen ben, heb ik meteen zin om Eros Ramazzotti te luisteren en een goed glas wijn te nuttigen.

  Veel mooie dorpjes

  Er zijn nog meer mooie dorpjes die het benoemen waard zijn en waar je van een heerlijke vakantie kan genieten.

  Bardolino

  In en rondom Bardolino zijn vele campings en leuke hotels. In Bardolino is het toerisme zo’n beetje begonnen. Bardolino staat vooral bekend om zijn wijnen en dit was in de Romeinse tijd ook een behoorlijke wijnstreek, dit blijkt uit overblijfselen die zijn gevonden. Bardolino heeft twee belangrijke kerken. De San Zeno is één van de oudste kerken van Italië en stamt uit de 9de eeuw. Binnen kan je er nog sporen van fresco’s zien. Iedere donderdag is er markt in de oude binnenstad even lekker slenteren langs de krampjes en een cappuccino drinken of een heerlijk Italiaans ijsje. Ook is er een olijven- en wijnmuseum.

  Winkelstraat Bardolino Bootjes in de haven van Bardolino

  Wijn

  In de vele restaurantjes schenken de Italianen graag hun eigen wijnen en als je even vraagt waar de wijn vandaag komt dan is het heel waarschijnlijk dat het uit de buurt van Bardolino komt en kun je de wijnboer bezoeken.

  Rode wijn uit Bardolino Op de kade in de haven van Bardolino

  Camping, hotel Cisano / San vito

  Wij zijn twee keer naar camping Cisano / San Vito geweest en dit is ons uitstekende bevallen. De eerste keer in een huurtent en de tweede keer met onze eigen tent. Een groot gedeelte van de camping ligt rechtstreeks aan het Gardameer en is terrasvormig opgebouwd, ook is er een tunneltje onder de doorgaande weg om zo bij de camping super te komen en aan de andere kant van de camping. Je krijgt er wel strakke kuiten van al die kleine hoogte verschillen. Via diverse reisorganisaties kun je een stacaravan of tent huren. Waterschoentjes raad ik wel aan, omdat het Gardameer uit enorm veel keien bestaat en je hier flink je voeten aan kan openhalen.

  Haven Bardolino bij zonsondergang Camping Cisano Lazise

  Op de site van D-Reizen vindt je nog nog veel meer over camping San Vito in Cisano

  Ciao Xka

   

  Advertentie:  Booking.com