Meteen naar de inhoud

Vakantiekriebels Italië Gardameer Sirmione

  Sirmione aan het Gardameer

  Het is weer januari en bij velen onder ons komen de vakantiekriebels weer opborrelen.

  De Italianen zeggen, als je één keer in Italië bent geweest dan kom je terug. Volgens mij klopt dit. Een aantal jaren geleden hadden we een tent gehuurd aan het Gardameer en het jaar erop stonden we er met onze eigen tent. Wat een heerlijke plek om je vakantie te vieren en elke keer weer op ontdekking naar nieuwe dorpjes en bezienswaardigheden.

  uitzicht op Sirmione gardameer italie vakantie

  Het Gardameer is het grootste meer van Italië en heeft een kustlengte van bijna 160 km. Het meer is ooit ontstaan uit een gletsjer. Rondom het meer is er veel te zien en een rondrit, daar heb je wel een dag voor nodig, ervaart ook de verschillende temperaturen met soms wel 15 graden verschil tussen het noordelijke en hogere gedeelte en het zuidelijkere lagere en breder gedeelte van het meer.

  Sirmione

  In het plaatsje Sirmione, wat op een schiereiland ligt ten zuiden van het Gardameer en een ware toeristische trekpleister. Het dorpje is gebouwd rond het fort Rocca Scaligera waarvan de eerste steen in 1276 werd gelegd en een rijke geschiedenis heeft. Het uitzicht over het Gardameer en Sirmione is vanaf Rocca Scaligera schitterend.

   

  Het centrum van Sirmione is lopend bereikbaar, met de auto kun je vrij dichtbij betaald parkeren. Het is niet goedkoop maar de route die wij liepen vanaf de parkeerplaats naar het oude centrum was een belevenis op zich.

  Ruïnes

  Aan de noordkant van het schiereiland liggen de grotten van Catullus, hier kan je de ruïnes zien van een oude romeinse villa bewonderen. Omdat het vrij steil is kan je ook het treintje nemen. Het mooie museum Antiquarium is zeker een aanrader.

  Om even af te koelen kun je naar Jamaica Beach, dit is een rots strand met grote vlakke stenen en een mooi uitzicht.

  Het centrum van Sirmione is erg leuk om te bezoeken met al zijn ijssalons, restaurantjes en cafeetjes. In de ochtend is het vaak rustig en nog niet zo heel warm. Er zijn ook veel hotels te vinden in en vlakbij Sirmione om even lekker het alledaagse achter je te laten.

   

  Het weer vandaag aan het Garda meer

  Advertentie:  Booking.com