Meteen naar de inhoud

Teampje uit elkaar


  Mijn wekker gaat af en het is 05:05 uur, 21 juni. De langste dag vandaag en voor mij de kortste nacht al zeg ik het zelf. Zo meteen start mijn dienst om 06:30 en ik weet van mijn collega, Marcel, dat hij al fluitend door de parkeergarage, ruim op tijd aanwezig zal zijn. Hij is mij aan in het inwerken op 1 van mijn nieuwe locaties. En dat kost energie, veel energie. Marcel hoort ook bij teampje uit elkaar maar door onverwachts extra dienst aanvraag kan hij vanavond niet mee naar het allerlaatste team etentje van teampje uit elkaar.

  Beveiligingsland

  Binnen beveiligingsland zijn er met enige regelmaat aanbestedingen en de bijbehorende overnames en na een aantal jaren de financiële dans te hebben ontsprongen, waren ook wij dit jaar aan de beurt. Teampje uit elkaar is op deze manier ontstaan.

  Op de piek van de locatie, die inmiddels al overgedragen is aan het nieuwe beveiligingsbedrijf, bestond ons team uit bijna 20 collega’s. En dat is een behoorlijk aantal.

  Drie weken verder

  Inmiddels zijn we bijna drie weken verder en sommigen van ons hebben de nieuwe collega’s nog in mogen werken, dit was wel een hectische periode, die overigens nog steeds niet is afgerond. In ons achterhoofd wetende dat jij en ik de volgende zijn die ingewerkt gaan worden op een nieuwe locatie. Dit vraagt wel enige inzet maar de meesten van ons hebben jaren ervaring en pakken de basiszaken snel op. Uiteraard is het wennen aan nieuwe alarm- en computersystemen en ik betrapte mijzelf erop dat bij 1 van mijn locaties wel heel veel plasticbakjes worden gebruikt, dit kan anders. Ik ga opzoek naar 1 plastic bak waar alle badges in kunnen. Ook werk ik samen met de afdeling services, voor mij is dit nieuw en ik ben dan ook de beveiliger op mijn nieuwe locatie, terwijl ik op mijn andere locatie een hoog servicegehalte hebt. Het lijntje tussen de twee divisies is flinterdun.

  De langste dag, om 00:00 uur was het nog steeds een beetje licht.

  2011

  Ik stapte in 2011 in teampje uit elkaar en dan ben je na bijna 8 jaar wel wat gewend van je collega’s. Soms lijkt het wel op een huwelijk en zeker als je vaker met zijn tweeën op dienst werkt, dan weet je vaak wat meer dan werk gerelateerde zaken. Je hebt steun aan elkaar omdat er altijd wel een collega tussen zit die in hetzelfde schuitje heeft gezeten. Of dat ik werkelijk waar niet wist waar de MCC-ruimte was. Ik zag tijdens mijn ronde weleens wat voorbijkomen, maar voordat ik dit ging vragen, dat duurde even.
  Maar ook wij deden mee aan de gossip en sappige verhalen die voor en achter de balie plaats vonden, uiteraard hebben wij een geheimhoudingsplicht, maar we hebben soms met verbazing gekeken en geluisterd, wat gebeurt hier nou weer? En dan was het vaak lachen gieren brullen. Kopje zwarte koffie erbij.

  Mooie en leuke momenten

  Een paar mooie en leuke momenten: Huwelijk van Patrick en Manda 😊. Eduard, die je dansend tegenkomt op een andere locatie, je moet toch in beweging blijven en het leuke is dat Eduard nog met mijn neefje heeft gewerkt. Jolanda, die zo snel was dat het even duurde voordat ik in de gaten had wat ze nou bedoelde, dat leverde af en toe gekke bekken op. Bert, die altijd tijd heeft voor een praatje. M, op het moment dat je ingewerkt werd door hem, tijdens de buitenronde het bijna altijd begon te regenen. Marianne en W, super gezellige diensten in de weekenden gewerkt en we het gewoon over vrouwendingen konden hebben. Rianne en Dian, als stagiaires binnen gekomen, en inmiddels hun sporen verdiend. Roland die als een razende alle lijstjes kon bijwerken en halverwege de dienst het thema voetbal of Italië aansneed. Rico die heel veel trappen kan lopen, Gerrit die absoluut geen ochtendmens is, Neuu. Mariska die uitdagingen niet uit de weg gaat. Maar ook Marco waarmee ik startte in 2011, enorm gelachen tijdens de EHBO, Wiep, Tim, Patrick, Alex, Jan, Berend, Joanita en nog een aantal andere collega’s. Allemaal bedankt voor de leuke tijd.

  Creepy

  Ook rare dingen mogen meemaken, dat lampen zomaar aan en uit gaan of dat je een stem uit de kelder hoort komen en je iets ziet zweven in de nieuwe hal, schaduwen op plekken waar dat niet kan en verstoorde camerabeelden, ook dit hoort erbij. Gelukkig was ik niet de enige die dit ervoer. Het is nu al een behoorlijke tijd rustig op onze oude locatie, maar toch. Creepy.

  Blijven en verder

  Sommigen van teampje uit elkaar, blijven werken op de oude locatie en werken voor het nieuwe beveiligingsbedrijf, anderen hebben een nieuwe baan gevonden en de rest is op een nieuwe locatie gezet. Ook de mannen, waarvan wij de LZV of oplegger verzegelden, gaan we missen. Altijd tijd voor een praatje en hoe het verkeer onderweg was. En dooorrrr. Schoonmaak, catering en natuurlijk het personeel van het object, wij denken met veel plezier terug en misschien treffen we elkaar weer eens.

   

  Indruk

  Natuurlijk wilden wij weten hoe het met de nieuwe collega’s ging op de oude locatie en sommige daarvan hadden al een behoorlijke indruk gemaakt. Iets met private zones en een rare krabbel op de arm en het knagen aan iemands arm. Dat zal wel loslopen. 😉 En nee dit is geen misgunnen maar een grappige anekdote. Ook zij werken hard om alle weetjes op tijd te weten.

   

  We hebben een super gezellige avond gehad en gelijk een groepsapp aan gemaakt om volgend jaar weer met zijn allen uit eten te gaan. Dan hangen we het weer in onze mond.

  Nou dag heur.
  XKa