Meteen naar de inhoud

Marktplaats perikelen

  1900.opa,markplaats

  Marktplaats perikelen

  We zijn al enige dagen flink aan het opruimen en de kleine spullen en prullen hebben we behoorlijk kunnen slijten via de Vrijmarkt afgelopen vrijdag. Zie mijn blogje van vrijdag

  Grotere spullen

  In het verleden deed ik dit ook nog weleens via een verkoophoek op facebook. Maar na een aantal keren behoorlijk teleurgesteld te zijn dat kopers niet op komen dagen en dat sommigen dan uren later mailen, is het goed dat ik morgenavond kom? En vervolgens dan ook weer niet komen opdagen, ben ik met dat fenomeen helemaal klaar. Gewoon zonde van mijn tijd en een behoorlijke beproeving op mijn geduld.

  1900.opa,markplaats

  Antiek Bureau van eind 1800, alles werkt nog prima.

  verkopen-marktplaats

  Mooi grenen wit geschilderd bureau, heeft even een kwastje nodig.

  Advertentie niet goed lezen

  Via marktplaats verlopen de vele verkopen meestal goed en worden de zaken snel afgehandeld. Maar zo af en toe word ik helemaal maf van mensen die de advertenties niet goed lezen of er maling aan hebben. Bij onze lego advertentie van ruim 8 kilo staat een vaste vraagprijs, bij een telefoon staat een vaste vraagprijs, bij een Versace handtas staat een vaste prijs. Dus geen ruimte voor onderhandelen, gewoon overnemen of op komen halen en anders verstuur ik het netjes met de post en track en tracé code.

  antiek-archief-opruimen

  Mafklapper

  Maar vanmorgen had ik echt even last van een mafklapper. Vermoedelijk deed deze gast alles via zijn telefoon. Niet alles in één bericht zetten maar op en aanmerkingen per regel en dan weer een volgend berichtje. Wat mijn dochter ook nog weleens doet via de whats app, plinglingdepling. Ik ben druk bezig haar dat af te leren, eerst nadenken wat je wil zeggen of vragen en dat in één berichtje te samenvatten. Maar de gast van vanmorgen maakte het wel heel bond. Ik had een vaste prijs en erbij gezet met foto en wat er aan de telefoon mankeerde. Deze meneer vond van alles niet goed en na een uur heen en weer getypt te hebben vroeg ik wat hij ervoor over had. Tot op heden geen reactie. Wees gewoon duidelijk.

  marktplaats-iphone

  Snel verkocht

  Gelukkig zijn de zaken waar veel interesse voor zijn snel verkocht en wordt dit opgehaald of verzonden. Nu hopen dat de rest ook snel verkocht gaat worden en dat de eventuele koper de advertentie goed leest. Ik blij en zij blij. De bovenstaande telefoon is inmiddels verkocht en dit was binnen 5 minuten geregeld, daar hou ik van.

   

  XKa