Meteen naar de inhoud

De laatste loodjes

  rust-vakantie-stress-ass

  rust-vakantie-stress-ass

  Iedereen hier in huis is aan vakantie toe. We merken dat we een beetje mail moe en afspraken moe zijn en proberen voor de zomervakantie nog snel een aantal zaken af te ronden. Zeg maar de bekende laatste loodjes.

  Rondreisje door Tsjechië uitgestippeld

  Inmiddels is ons rondreisje door Tsjechië uitgestippeld en ingepland en beginnen we een beetje te oriënteren wat we graag willen zien en wat voor iedereen leuk is om te ondernemen. Ik heb zelf iets met INXS, never tear us apart in Praag. Dit jaar gaat Amylyn niet mee op vakantie, zij gaat lekker genieten met een stel vriendinnen in Griekenland. Ik vind het superspannend en eigenlijk vind ik het ook weer helemaal niets dat ze zo ver weg gaat. Volgens mij heet dat een beetje loslaten. Vertrouwen heb ik 100% in mijn dochter en ik hoop dat ze met geweldige herinneringen thuiskomt en mocht ze een Grieks vriendje opduikelen dan kan ik mooi mammamia spelen ?

  vakantie-praag-inxs

  Best wel druk

  Wat ik in mijn vorige blog aangaf is dat het voor ons als ouders met twee kinderen met ASS af en toe knap lastig en ook behoorlijk zwaar kan zijn. Ook de begeleiding die met onze kinderen werken is het een pittig klusje. We lezen ook dat de juffen en meesters de laatste maand van het schooljaar het best wel druk hebben met allerlei regeldingen en oudergesprekken en noem maar op. Zij hebben de zes weken vrij ook echt even nodig lijkt mij.

  juffen-zes

  Herkenbaar eigen werk

  Het voordeel wat ik gebruik tijdens mijn eigen werk omdat er voor mij herkenbare zaken zijn is dat ik vrij vlot mensen met ASS herken, dit kan zijn hoe iemand mij ( niet ) aankijkt. Of hoe hij of zij iets aan mij vraagt of een soort ongeduldigheid met zich meebrengt. Maar wat hebben deze collega’s een heerlijke eigen identiteit.

  TikTok geen klok

  We hebben jarenlang regulier onderwijs meegemaakt en sinds een jaar maken we speciaal onderwijs mee. Vanavond hadden we een rapport bespreking van Jurgen en dit doe je niet met één juf maar met een stuk of drie. Dit zijn niet allemaal juffen maar autismebegeleiding, maatschappelijk ondersteuner en een van juffen waar Jurgen les van krijgt. En je staat niet met 10 minuten buiten door zo’n rot wekker die irritant staat te tikken bij regulier onderwijs. Gewoon even lekker kletsen en dingen bespreken die zowel thuis als op school gebeuren. En waar we met zijn allen aan gaan werken om het voor Jurgen zo leerbaar en leuk te maken en te houden.

  Begrip en stay strong

  We komen er wel met zijn allen. Jurgen krijgt de begeleiding die nodig is en wij leren alleen maar meer. Zeven weken geleden stonden we er allemaal wel even anders in. Maar in de tussentijd hebben er fijne gesprekken plaats gevonden en hebben wij als ouders het gevoel gekregen dat wij er niet alleen voor staan en helemaal staal onnozel zijn. Want ook dat gevoel bekroop ons weleens. Ik merk wel dat, nu we meer over onze gezinssituatie praten we ook meer begrip krijgen. Eigenlijk had ik dit niet verwacht, eerder zoiets, je moet je kinderen opvoeden of geef ze een schop onder hun reet dat soort dingen. Het is heel fijn dat mensen die ons kennen er begrip voor hebben.

  ass-rust-

  Schouder

  Voor volgende week heb ik één moet afspraak staan en dat is de fysio. Door al het gestress en uiteraard te lang blijven door hobbelen met pijntjes, ben ik nu overgeleverd aan Paul die hele kunstige dingen doet met dry neelding in mijn schouder. De eerste keer denk je nog twee dagen, wat heb ik gedaan, maar vanmorgen weer een priksessie gehad en het gaat prima. En mijn rugwerveltjes staan volgens mij ook weer recht op elkaar. Maar ik moet wat liever voor mijzelf worden en sneller de boel ontlasten. Hebben veel moeders dit probleem niet?

  Helpt-apart-paul-dryneelding

   

  Alvast een fijne vakantie

   

  XKa