Meteen naar de inhoud

De laatste loodjes

  Het is bijna zomervakantie en dat betekend de welbekende laatste loodjes voor de vakantie. Jurgen gaat na de vakantie ook naar de middelbare school en door eerdere ervaringen met de andere twee, hebben we inmiddels een voorraadje kaftpapier, pennen een kilo potloden en stiften, schriften en rug tassen aangeschaft. Nu nog een liniaal en wij zijn klaar. Vele schoolgesprekken gevoerd en dan aankomende week afscheid nemen van de lagere school. Het is echt waar, hoe ouder je wordt hoe sneller de tijd gaat. En een mooie mijlpaal om trots op te mogen zijn.

  Inwerken

  In mijn blogje, teampje uit elkaar, dat per 1 juni plaats vond. Zijn we inmiddels een maand verder en ben ik ingewerkt op 1 van mijn nieuwe locaties. Behoorlijk intensief, maar de eerste dienst solo zit erop. Ook enorm gelachen met Marcel en Iris, die mij inwerkten. Klem tussen de nooddeur en iets te snel een noodtrap af, het hoort er allemaal bij. Waar ik maar niet aan kan wennen is dat mijn wekker soms vijf dagen per week om 04:45 uur afgaat. 06:30 uur is veel leuker.

   

  Processierups

  In en om huis een likje verf her en der, de voegen tussen de bakstenen weer netjes gemaakt en aangesmeerd met een goedje, “Hans dan he”, ik doe niet alles hier in huis. De gezelligheid van de processierups mogen ondervinden. Er staan hier nogal wat eiken ( i.v.m. grondwater op peil houden en dat het hier vroeger nogal moerassig was ). De haartjes hebben een aantal onderdelen van mijzelf gevonden en inmiddels heb ik stevige  EHBO maatregelen moeten nemen. Want kak, wat jeukt dat en doet het eigenlijk ook wel een beetje zeer en voor het eerst worstenvingers.

  Vandaag een beetje uit kunnen slapen, totdat er miauwert voor de slaapkamer deur zat, die heel veel aandacht wilde. Meneer wilde drinken en wel meteen, onmiddellijk en nu. En toen was ik wakker. Vanmiddag de stad in om mentholcreme te kopen, bijna 8 euri voor iets wat je gratis krijgt van die rotbeestjes.

  Veldboeket

  Op de markt kaas en bloemen gehaald. Amylyn was helemaal verbaasd dat ik bloemen had geplukt. Uhh ja op de markt. En wat voor commentaar ik kreeg op mijn gekochte veldboeket. Mam dit groeit gewoon langs het fietspad en de Aa.

  Voetbal

  De leeuwinnen zijn door naar de finale. Ik vond het zo spannend, ik had al twee uren in mijn bed moeten liggen op dat moment, maar wat had ik graag mijn slippers door de tv gegooid. Hopelijk blijft dat morgen bespaard en worden ze met 2-0 wereldkampioen. Toppers zijn het en leuk dat de dames ook veel op facebook delen, zo kan iedereen mee genieten.

  Dit jaar een enorme bloemen explosie in de achtertuin. Niet gesnoeid vorig jaar en dan heb je nu pret. Maar heerlijk om naar te kijken, behalve als er naaktslakken in mijn kruidjes rond glijden. Ik hoef die kruidjes dan niet meer in mijn eten, heb meteen beeld, brr.

  Foppe de hond heeft voor het eerst drie teken opgedoken. 1 zat wel heel erg aanwezig te zijn bij zijn oog. Foppe wordt altijd een beetje druk als ik met de tekentang eraan  kom. Heeft een week geduurd maar oogteek is niet meer.

  Marinus en Jenzo hebben drukke plannen voor de zomervakantie. Wij als moeders berichten elkaar dan via facebook wat de vorderingen zijn. Van de jongens zelf horen wij niet zoveel, behalve, dan komt Jenzo logeren.

  Amylyn die een ernstig slipperprobleem heeft, in mijn beleving. Zwart of wit en verder niets. Er zijn zoveel leuke slippertjes. Ik was nog op zoek naar sportkleding voor de jongens en besloot meteen witte slippers aan te schaffen. Ze pasten net niet. Nu neemt ze die van mij mee op vakantie maar haar tenen moeten nog wel even wennen aan de slippertjes. Vaak denken je tenen midden in de nacht dat je                                                                            nog steeds slippers aan hebt.

  Smooth

  Het gaat smooth en slowly en dat is momenteel wel fijn. Even geen gejaag en afspraakje hier en daar, lees tandarts, school, dokter enz. Mijn planner heeft het over een hete zomer en dan niet in de zin van temperaturen op wat voor vlak dan ook, maar veel werk te verzetten. Maandag zit ik binnen zes uren tijd op twee locaties, ben benieuwd maar zal ik mij daar druk om maken, Naah nee.

  XKa