Meteen naar de inhoud

Wijnen uitkiezen een rosé of toch een witte wijn?

  Wijnen uitkiezen een rosé of toch een witte wijn?

  Ik sta in de wijnwinkel Eleveld om een mooie fles Rosé te kopen voor een jarige. Nu had ik al een keer eerder een heerlijke Rosé gekocht in een geweldig mooie fles met glazen dop en ik was op zoek naar een soort gelijk iets. Bij mij moet een Rosé wijntje niet te veel neigen naar een rode wijn, maar heerlijk luchtig blijven. Niet een kleffe nasmaak die uren later nog merkbaar is. Lekker fruitig en vooral een lichte rosé kleur. Het oog wil ook wat.

  Miraflors rosé Lafage

  De eigenaars, die met enorm veel passie hun vak uitoefenen en graag tekst en uitleg geven, vonden de keus op de gekozen Rosé wijn, Miraflors rosé Lafage limited edition uit Frankrijk uitstekend en ze vertelden dat als de fles leeg was,  gebruikt kon worden als waterkaraf en dat door de lichtval in de fles er mooie patronen ontstaan.

  Mooie flessen en mooie wijnen

  Nu we toch aanwezig waren in de mooie wijnwinkel, keek ik eens goed om mij heen en zag de meest mooie wijnen en vooral in hele mooie flessen staan. Ik hou zelf niet zo van hele vette wijnen of met een stevige nasmaak en ik laat mij dan ook vaak leiden door, hoe een fles eruit ziet en ik heb een klein beetje de voorkeur aan Italiaanse wijnen.

  Het was zonnig weer en ik had wel zin in een mooie droge witte wijn. Ik zag een mooie fles en liet mij leiden door het etiket, vrolijk, en het was ook nog eens een Chardonnay/Sauvignon, geen zoet gebeuren.

   Varvaglione Marfi een Chardonnay Sauvignon uit Puglia, Italië

  wijn-wijntable-wijnhuis-steenwijk

   

   

  De Varvaglione Marfi wijn komt uit Zuid Italië. De wijnboer, Cosimo Varvaglione, heeft de naam Marfi gekozen voor deze lekkere wijn. De naam is een samenstelling van de beide voornamen van zijn dochter Maria Filomena. De combinatie van de gebruikte druiven. Chardonnay druif en zachte, rijp tropisch fruit en de Sauvignon blanc die de frisse touch in de wijn brengt, iets kruidig en licht exotisch met bloemen. Dat maakt deze wijn rijk en mild van karakter met een lekker zuurtje, het lijkt alsof er bubbeltjes inzitten, maar dat noem ik dansen van de wijn.. Ik zou deze wijn bij heerlijke zomerse lichtere gerechten drinken. Denk aan een Italiaanse pasta met een heerlijke salade of heerlijke visgerechten.

  zomer-eten-wijn-fris-droog

   

  Dit wijntje komt definitief op mijn lijstje te staan.

  Drogewittewijn

  XKa