Meteen naar de inhoud

Voordelen van 30 seconden koud douchen.

  Herken je dat, heb je net een heerlijk heet bad of douche genomen begint je huid te jeuken en trekkerig aan te voelen. Dit komt veelal omdat de huid geïrriteerd raakt door het hete water. Dit geldt ook voor onze hoofdhuid en haren.

  Wat zijn de voordelen om de laatste 30 seconden met koud water te douchen

  Een koude spoeling heeft een gunstig effect op de huid. Hoewel poriën niet open en dicht gaan zoals een deur (poriën sluiten nooit helemaal), trekken de poriën zich een beetje samen, waardoor je huid er gladder en strakker uit ziet.

  Koud water verhoogt de hartslag en het metabolisme. Dit komt omdat je lichaam, tijdens een koude douche, harder moet werken om een stabiele temperatuur te behouden. En het is een goede manier om wakker te worden en het geeft een enorme hoeveelheid energie.

  Veelal geeft het je humeur een boost, dit komt omdat het zenuwstelsel wordt geactiveerd, waardoor endorfine vrij komt en dat geeft die feel good rush. Ook is het goed voor je immuunsysteem.

  De bloedsomloop krijgt een boost waardoor het lymfestelsel geactiveerd wordt om afvalstoffen af te voeren. Dit kan gestimuleerd worden door een massage, de huid droog borstelen en lichaamsbeweging.

  Veel haarspecialisten spoelen tegenwoordig het haar met koud water. Je krijgt mooie glanzende lokken. Wel is het belangrijk om een goede zuiverende shampoo te gebruiken, die meteen de hoofdhuid goed reinigt. En een conditioner zonder siliconen erin, dit verzwaart het haar onnodig.

  Hoe wen je aan een koude douche

  Uiteraard kan je telkens de douche iets kouder zetten. Maar besef dat het ongeveer 30 seconden duurt voordat je alle lichaamsdelen hebt afgespoeld met koud water.
  Doe een stap achteruit en voel met je hand of voet of de temperatuur koud genoeg is. Dan ga je eerst met één been onder de douche en langzaamaan met je romp en daarna je gezicht. Daarna draai je, je om zodat de straal op je rug komt. Doe je armen omhoog, zodat ook je oksels onder het koude water komen. Daarna laat je het water in je nek en hals stromen en door je haar. En klaar.

  Wil je snel, dan is de Aloë Liquid soap een fijne multitasker

  Met een licht schuimend effect en delicate geur zorgt Forever ‘s Aloë Liquid Soap voor een heerlijke bubbelbadervaring. Maar dit multifunctionele product stopt daar niet, het kan ook worden gebruikt als een all-over body wash en een shampoo.

  Samengesteld uit Aloë vera, jojoba olie en argan olie, boordevol aan vitamine E, vitamine A, antioxidanten en essentiële vetzuren, wordt de huid gevoed en beschermt. Geschikt voor alle huidtypes.

  Heerlijk en lekker makkelijk voor als je weinig tijd hebt.