Meteen naar de inhoud

Valentijnsdag

   

  liefde,valentijn, bloemen

  De dag van de liefde en dat moet gevierd worden.

  Attentie

  Wat is het leuk als je een mooie bos bloemen of een andere kleine attentie krijgt van je lover of geheime aanbidder. Je voelt je toch geliefd en trots.

  Legende

  De legende verteld dat er een jong paar, waarvan de man een heidense soldaat was en de vrouw een christen, zich tot bisschop Valentijn richten met het verzoek of hij ze wilde trouwen. Bisschop Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer. Valentijn trouwde het stel. Al snel volgenden er meer stellen. Maar het gerucht kwam ook bij de keizer terecht en hij liet Valentijn arresteren. Toen Valentijn voor de keizer moest verschijnen, probeerde hij die te bekeren. Waarop Valentijn zijn noodlot bezegelde en hij werd gemarteld en gedood. Dit gebeurde op 14 februari. Valentijn zou telkens een bloem hebben gegeven aan personen die om hulp vroegen.

  Bloemen

  Op mijn werkplek werden er dan ook de mooiste rozen en ander soort bloemigheden afgegeven door diverse bloemisten en zelfs koeriers die bloemen aan het bezorgen waren. Ik zat enige tijd tussen de mooiste bloemen.

  Gênant

  Sommige medewerksters vonden het wel een beetje gênant en schaamden zich ook wel. Met één mevrouw was het zelfs zo ernstig gesteld dat ze de mooie rozen niet op wilde halen bij mij aan de balie en ze liet een collega naar beneden komen, die het wel plesant vond. Uiteindelijk durfde ze wel de rozen op te halen na wat moed ingepraat te hebben. Ze vond dat de rozen wel bij mij mochten blijven staan, want mee naar haar werkplek, nou nou. Ik keek haar aan en ik zei, geniet er lekker van, dit is toch superlief. Mevrouw met de bos rozen verdween snel weer naar boven. Ook veertig plussers hebben er weleens last van, dat ze zich een beetje schamen. 😊

  NIets

  Onze dochter was gezellig uit eten geweest met een aantal klasgenootjes. Het was een spontaan idee, want de meiden hadden allemaal niets gekregen voor Valentijn en ze vonden dat ze toch iets leuks moesten gaan doen. Mooi dat het kan.

  Maar Amylyn ging ook nog terug met de trein. Ze zag op het station Utrecht vele vrouwen met een bos bloemen lopen of gezellig met partner. Maar het liefste wat ze zag, dat was een klein jongetje met een bos bloemen die stond te wachten op een klein meisjes, die de trein uit stapte met een mooie ballon. So sweet. De rest van de treinreis heeft ze netflix gekeken, ze zegt dat geplak en gelebber om mij heen daar werd ik wel een beetje vervelend van.

  Via instagram en facebook was goed te volgen wie wat had gedaan of gekregen. Overal hartjes en lieve groetjes. Genieten.

  XKa

  Tags: