Meteen naar de inhoud

Terugblik op 2018

  Inmiddels is het 31 december, 14 uur. Nog een paar uur en we sluiten met zijn allen 2018 af. In Australië is het inmiddels 2019.

  Het was een hobbelig jaar waar toch vele mooie dingen zijn gebeurd.

  Passende baan

  Hans die een leuke en passende baan heeft gevonden en het enorm naar zijn zin heeft bij WebsiteBoost. Intussen leren we ook wat over het Friese paardenras, wat een mooie beesten zijn dat en zo groot. Tussen de bedrijven door heeft Hans ook zijn google en indeed certificaten en diploma’s behaald. Via mijn werk is er e-learning opgestart, daar zitten hele interessante cursussen tussen die ik tussen de bedrijven door volg. Maar bij sommige cursussen toch even moet terug keren. Het blijft e-learning en daardoor kan ik niet terugkijken in een papieren document en soms is dat toch wel handig.

   

  Combinatie

  Jurgen, die in mei van dit jaar naar auti-start ging, inmiddels gaat het een stuk beter, maar het blijft nog wat instabiel. Uiteindelijk en hopelijk aankomend jaar dat hij weer volledig thuis kan zijn. Zo kom je erachter dat mantelzorgen en ouder zijn een zware combinatie is, zeker als je beide werkt, wat in ons geval ook noodzakelijk is en om eerlijk te zijn ik vind mijn baan veel te leuk en het geeft mij een stukje ontspanning om even uit de drukte van ons gezin te stappen. En ik denk dat ik er niet vrolijker van wordt om 24/7 thuis te zijn. Misschien in de toekomst wel een stapje terug doen, maar met drie pubers in huis zit dat er nog even niet in.

  HBA

  Amylyn die is gestart, naar een hobbelig vorig schooljaar, aan de Herman Brood academie en hier veel plezier aan beleeft, tenminste zo ervaren wij dat. Ze ontmoet allerlei pluimage aan medeleerlingen en ervaart ook hoe het in de grote stad aan toe gaat. Ze heeft een leuk stageadres bij Hedon in Zwolle en komt ook met grappige verhalen thuis, hoe artiesten toch in het echie zijn. En natuurlijk haar rijbewijs vlot behaald heeft en nu regelmatig in ons gebakje rondrijdt. Voor het eerst alleen op vakantie is geweest naar Griekenland.

  Zijn draai

  Marinus die in de derde van de mavo zit en “eindelijk” in een klas zit waar hij zijn draai gevonden heeft. Maar nog steeds thuiskomt en mededeelt, het was weer lekker autistisch vandaag. Zoals het nu lijkt gaat hij iets langer over de mavo doen, maar dat maakt niets uit, hij komt er wel.

  Mijn moeder die 65 is geworden en mijn schoonmoeder die gezond de 84 aangetikt heeft.

  Kookworkshop

  Aan het einde van het jaar een heerlijke kookworkshop te hebben gevolgd bij Sans soulfood. Aankomend jaar staat de volgende workshop gepland.

  Menka die mooie creatieve sieraden e.d. maakt en een mooie facebookpagina heeft.

  Gas op de plank

  Vakantie naar Arcen begin dit jaar. Het was zo koud dat onze vorige auto het bijna begaf in Duitsland en we continue gas op de plank hadden. 2 dagen voor onze zomervakantie er een balk door de voorruit vloog en we gelukkig de auto van mijn moeder mee mochten. Alleen de tomtom was al een tijdje niet ge update zodat we een behoorlijke toeristische route hadden richting Tsjechië.

  Onze kleine neef die 1 geworden is, een kleine eerste mijlpaal. Mijn schoonzusje die FunFit op de kaart heeft gezet.

  Een aantal oude contacten hersteld zijn.

  Spannende tante

  Tante T. die op de valreep even heel spannende dingen aan het doen was op de tennisbaan en zo de familie en haar zelf even goed in spanning heeft laten zitten. Gelukkig is alles goed verlopen en is inmiddels gestart met revalideren.

  Lieve mensen heb ontmoet bij de cursus, schrijven. Ik heb veel geleerd en genoten van de geschreven verhalen die de dames en heer vertelden over vroeger. Ook nieuwe inzichten gekregen hoe je terug kan naar een belevenis of ervaring.

  Vandaag de laatste strijk en was weggewerkt voor dit jaar. Gisteren mijn laatste werkdag gehad en morgenochtend de eerste van 2019.

  Onze dochter die ik waarschijnlijk morgenochtend zal aantreffen op het moment dat ik opsta en zij naar bed gaat.

  Amylyn,vuurwerk

  Ook het jaar dat de we in koopkracht vooruit zouden gaan, maar dat we helaas aan de andere kant weer geplukt worden door de regering. Allerlei soort belastingen worden verhoogd. Stel je eens voor dat je eens rijk wordt!

  Opknappen

  We bezig zijn om onze woning op te knappen en inmiddels de voorzolder bijna af is. Nog een mooi vloertje erin en wat verfwerk. Zo gaan we richting beneden werken en misschien komt er volgend jaar een bordje in de tuin. Altijd leuk om huizen te bekijken op funda.

  Foetsie

  Maar ook de dag dat onze huisdieren zich verstoppen. Foppe de hond niet van zijn plaats komt, Max de kater zich verstopt onder het bureau op de voorzolder en Nokkie de kat zich verschuilt op één van de slaapkamers.

  Het laatste cadeautje gekocht is voor de allerlaatste verjaardag van dit jaar.

  Kerst gevierd zonder mijn vader, zoon, zwager en een aantal andere mooie sterren die niet meer in ons midden zijn. Natuurlijk zijn zij erbij in onze harten maar wennen, ik weet het niet?

  Ik een paar favoriete liedjes heb van 2018. Rita Ora en Liam Payne, For you. Calvin Harris and Sam Smith, Promises. Sigala en Paloma Faith, Lullabay. Maroon 5, girls like you en nog een paar mooie liedjes.

  Voornemens

  Voornemens voor 2019. Slecht zittend ondergoed eindelijk weg ga gooien, sparen, genieten, korte tripjes, eerste staat inmiddels vast. Betere verdeling tussen gezin en werk, dit wordt nog een lastige want parttime werken in de beveiliging zit niet zozeer in uren of dagen. Gewoon vijf dagen van zes uur, daar toch wat aan gaan doen. Mijn fysio tevredenstellen.

  Kortom vele plannen en de negatieve voorgevallen knallen we vanavond de lucht in en dat blijft daar. We nemen alleen de leuke dingen mee naar 2019

   

  XKa