Meteen naar de inhoud

Sommigen zijn nu al bezig met kerst

  kerst-eten-kerstweek

  En dan druk ik mij nog licht uit. Op facebook zie ik al vanaf de zomer foto’s en grappige plaatjes voorbijkomen met daarop de tekst nog 15 weken en dan is kerst. De herfst moet nog starten.

  Ook vragen, mag kerstmuziek al? Ik zeg nee, dat getingel van Mariah C. hoef ik nu nog niet te horen. Met dit mooie weer staat mijn hoofd helemaal niet naar kerstballen en kerstdiners.

  kerst-week

  Jaren geleden, toen ik net een baan in de beveiliging had, werd er door mijn toenmalige schoonfamilie in de zomervakantie al besproken en besloten wanneer wij waar waren, dit is nog een aantal jaren door gegaan waardoor mijn ouders ook zoiets hadden, hallo en wij dan. Met alle gevolgen van dien, ik moest tekeergaan als Scotty. Beam me up Scotty. Even slapen na de nachtdienst en dan weer naar de familie, op tijd terug voor de volgende nachtdienst en ga zo maar door tot na oud en nieuw. Ik krijg er nog jeuk van.

  Gelukkig begrijpt mijn familie en die van mijn man dit maar al te goed. Mijn schoonmoeder heeft ook altijd onregelmatig gewerkt en begrijpt ook dat niet alles op één dag moet. Heel fijn, waardoor bij ons alles over 1 week verspreid kan worden en ik niet compleet door gedraaid oud en nieuw in ga.

  Begrijp mij niet verkeerd, ik heb geen hekel aan de kerst, maar dat gemutst erom heen begrijp ik niet zo. Er zitten nog 363 dagen in een jaar.

  We zetten, na de verjaardag van onze jongste zoon de nepkerstboom neer. Meestal helpt iedereen om van zolder alles naar beneden te tillen en uiteindelijk staan Jurgen en ik de boom te versieren en de rest van het huis. Inmiddels hebben wij hufterproof kerstballen en andere versieringen. Spul kan goed stuiteren en kan vallen. Dit was eerst nodig toen onze kinderen nog weleens dachten om in een kerstboom te kunnen hangen en later toen we poezen kregen die al dat geglim ook er leuk vonden. Lag je lekker te slapen en dan word je wakker van en gerinkel en gestuiter. Kom je beneden zit een poezepluis je met grote ogen aan te kijken. It wasn ’t me. Ja ja.

  Dit jaar, ga ik samen met mijn moeder en dochter naar Paleis het Loo, naar de kerstmarkt. Dit is vlak na mijn verjaardag en dat lijkt mij wel gezellig. Twee vliegen in één klap. Paleis en kerstsfeer. Hopelijk droog weer erbij en lekker genieten. Ik hoef alleen maar te kijken en uiteraard leuke dingetjes kopen en leuke ideeën op te doen om er een kerstweek van te maken.

  XKa