Meteen naar de inhoud

Scheidingscamping

  koken-samen-scheiden

  De scheidingscamping

  In mijn omgeving zijn er de afgelopen jaren een aantal koppels gescheiden. Bij het ene koppel ging dit smooth and easy en bij het andere koppel met veel bombarie en een hele lange adem.

  scheiden-lijden-camping

  Spanningen

  In de echtelijke woning was het vaak niet meer fijn vertoeven met zijn allen, de spanningen waren om te snijden en de flessen wijn niet meer aan te slepen. Hoge telefoonrekeningen naar vrienden en familie. Maar thuis is het niet meer gezellig.

  scheiden

   

   

  Scheidingscamping

  Meestal vertrekken de mannen dan naar de scheidingscamping. Vaak kleinere campings in de buurt van het echtelijke nest. En veelal een veldje met aanstaande vrijgezellen die in een bungalowtent of stacaravan tijdelijk hun intrek nemen. Uiteraard neemt dat ook gezelligheid met zich mee. Met zijn allen barbecueën, zwemmen, borrelen en lief en leed delen. Tijdens de barbecue denkbeeldig je aanstaande ex uitroken, gezellig. Tijdens het kampeerseizoen is het gezellig met zijn allen maar ik vraag mij af of dat in de winter ook net zo is. Lijkt mij dan wel eenzaam.

  koken-samen-scheiden

  In goed overleg kan je met de eigenaar je post op het camping adres laten komen. Zo houdt je je eigen privacy en heb je niet een gillende ex tegenover je staan die een rekening onder ogen komt waarvan hij of zij geen idee had dat die bestond.

  Gezellig?

  Het kan allemaal gezellig zijn en is soms ook een noodzakelijk iets, omdat er niet zo snel een huurwoning of iets dergelijks beschikbaar is, of je zit in de bureaucratie van het Nederlandse systeem zodat je niet weet hoeveel centjes je per maand hebt te besteden of gruwelijk veel alimentatie moet betalen aan je ex-partner.

  Idee?

  Kortom een echte scheidingscamping voor mensen die in scheiding liggen is misschien nog wel een leuke optie. Mediator heeft spreekuur net zoals een advocaat en andere juridische mensen, men kan elkaar dan een hart onder de riem steken of een hart eruit rukken. Dat ligt aan je eigen toestand hoe je verder wil gaan met je aanstaande ex.

  camping-2018-karinskast

  Twee echte scheidingscampings per provincie en met postadres en voor maximaal een jaar huren, met automatische incasso natuurlijk, anders hebben we weer een programma bij RTL, gedupeerde scheidingscampingeigenaren. Heerlijk toch en je leert er ook nog van. Misschien is nadenkcamping voor een half jaar ook wel een optie. Gezellig samen in de tent bij de relatietherapeut of bij de trouw- scheidings-  makelaar in de stacaravan. En daarna even plonsen in het zwembad.

   

  XKa

  Jemigdepemig de P van mijn toetsenbord heeft weinig zin. Als er een ptje ontbreekt laat het even weten. 🙂