Meteen naar de inhoud

Resort Arcen, Roompot vakanties

  vakantie roompot arcen mooie omgeving

  Resort Arcen

  De afgelopen weken waren de vakantiehuisjes in Nederland behoorlijk negatief in het nieuws. En niet omdat ze op instorten staan maar om de hygiëne en slechte schoonmaak. De Roompot werd ook genoemd in de kranten en op sociaal media en tevens dat de directie probeerde het buiten het nieuws te houden. Na verder lezen van het artikel bleek het om een kleine hoeveelheid huisjes te gaan op verschillende bekende parken, Landal, Centerparcs, Hogenboom ed.

  Oeps

  De consumentenbond heeft microbiologische monsters van de wc-bril douchevloer, bad, waterkranen, tafels, aanrecht en noem verder maar op wat er in een huisje aanwezig is. De monsters werden getest op de hoeveelheid van bacteriën in een laboratorium. De E-coli (poepbacterie) werd aangetroffen in bijna de helft van de huisjes. De helft is in dit geval van 14. Maar goed, ik had wel even een oeps momentje omdat ik een paar weken geleden spontaan een mid weekje vakantie had geboekt, bij Roompot.

  vakantie roompot arcen mooie omgeving

  Normaal gesproken neem ik amper schoonmaakmiddelen mee op vakantie, deze keer wel, je weet maar nooit.

  Goed gevoel

  Bij aankomst had ik meteen een goed gevoel er was in eerste instantie geen argwaan. Bij binnenkomst van ons chalet nummer 281, had ik niet de drang om met mijn zelf meegenomen schoonmaakmiddel aan de slag te gaan. Ik heb het schoonmaakmiddel wel gebruikt, alleen om onze eigen E. coli’s en vettigheden of voetstappen weg te sprayen, vegen, poetsen. Het zag er prima uit. Dinsdagavond keken we RTL late Night en komt die hele toestand weer voorbij met vrolijkerd, hier word ik niet blij van.

  resort arcen vakantie

  Betrouwbare bron

  Nu weet ik uit betrouwbare bron hoe er schoon gemaakt wordt en dat de huisje en chalets behoorlijk uit pvc achtige toestanden bestaan. Dit houdt in dat het niet of nauwelijks kan schimmelen of vocht kan vasthouden. Maar dat de schoonmaakdienst heel weinig tijd heeft om vaak grondig schoon te maken. De schoonmaak heeft wel protocollen, wanneer gebruik je welke gekleurde doekjes en welk schoonmaakmiddel. Maar…

  Consument

  Maar ligt er ook niet wat bij de consument die een huisjes, chalet huurt en dat die zelf daar ook verantwoordelijk voor zijn om je eigen E-coli in het toilet te houden en ander lichaamssappen bij zich te houden of dit in de behorende hulpmiddelen te deponeren? Of denken sommige mensen dat, als je iets huurt dat alles kan en mag? Ik vraag mij dat weleens af bij het zien van beelden van al die viezigheid. Meestal werkt het zo, hoe je een huisje aantreft zo laat je het ook weer achter. Pavlov?

  resort arcen vakantie roompotslaapkamer-roompotarcen-vakantie-schoon

  Jonge jaren

  Ik heb in mijn jonge jaren een tijdje in de schoonmaak en ontbijtservice gewerkt van een hotel en gelukkig hadden we tijd om alles goed schoon te maken, maar ook hebben we echt hele ranzige dingen meegemaakt. Heel veel E-coli in de badkuip of een halve pruik aan haren in de doucheput of dat iemand iets te laat bepaald verband gebruikte. Ieuw. Maar schoon gemaakt werd er.resortarcen-roompot-vakantie

  Wij hebben genoten van een leuke korte vakantie in resort Arcen in een mooi chalet met airco, sauna, 2 flatscreens een fijne hoekbank een goede vaarwasser en ruime koelkast en microwave/oven een sfeerhaard en gratis wifi. Opgemaakte bedden bij aankomst, waar we niet om gevraagd hadden. Vriendelijk personeel en vooral een schoon huisje.

  Schaatsen-roompotarcen-vakantie

  Bij thuiskomst vanmiddag constateerde ik dat er 1 kastje vergeten is leeg te halen. Er liggen nog koekjes en chocolade in het smalle kastje. Oeps, net even een email naar de receptie verzonden.

   

  XKa