Meteen naar de inhoud

Preuvenement 2019

   

   

  We zijn gisteravond naar het jaarlijkse preuvenement Steenwijkerland geweest en het was weer prima verzorgd. Dit jaar mede door de Lions club Steenwijk de kop georganiseerd en met als goede doel, Vier het leven.

  Restaurants

  Er waren zeker 10 restaurants aanwezig, die allemaal heerlijke gerechtjes hadden gemaakt en waar je voor een kleine bijdrage van kon proeven. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en allerlei wijnen en drankjes. Een band een DJ, twee pianisten waarvan de jongste 12 en een bonte verzameling aan mensen, waarvan wij er ook een paar waren.

  Rond 19 uur hadden we ons verzameld en nadat we onze jassen in de garderobe hadden afgegeven konden we naar binnen.

  Huisarts

  Ik was mij druk aan het concentreren op de trap die ons naar de vloer leidde, toen ik een glas bubbels in ontvangst mocht nemen. Het rare was dat ik die mevrouw ergens van kende en het duurde een paar seconden dat ik mij realiseerde dat het onze huisarts is. Even een schakelmomentje, want ja, ook huisartsen lopen in het wild rond.

  Bende van ellende

  We waren deze keer met zijn zessen, Natalie, Gert, Hans, Kim, Sandra en Moi. Van vorig jaar wisten we dat we wel eten moesten halen, anders zakt de wijn zo snel naar je benen of naar je hoofd. Dus twee voorgerechtjes, iets met garnalen en zeebaars, heerlijk en een uurtje later drie hoofdgerechtjes, Sukade en Hert. Nou vond ik de sukade erg lekker maar hert was een ander verhaal. Beetje scherp, stevig, ik weet niet goed hoe ik het moet omschrijven. Gert had inmiddels een ander wijntje mee getoogt naar onze tafel en hier zat nogal veel smaak aan. Wij dronken een lekkere pinot grigio, Natalie vond het niet lekker en nadat het glas wijn rond was gehoereerd besloot ik maar de rest op te drinken om de scherpe smaak wat te neutraliseren. Hans mocht van mij wat uitzoeken, lees, ik had geen zin om te lopen, hij houdt van bief en ik niet, dus werd het iets van lam. Zoetig vlees en ook dit bordje met eten deed zijn eer aan om rond te gaan.Het kaasplankje van Kim was ook super lekker, ik heb alleen geen idee welke kaasjes we gegeten hebben?  Hee het heet niet voor niets Preuvenement.

  Hapje, drankje

  Tussen de hapjes en drankjes door werd er natuurlijk volop geklets met vele mooie mensen en zo kwam ik erachter dat womanizer niet sloeg op het liedje van Britney Spears. Ik was enige minuten ervan overtuigd dat mijn man een womanizer was. Ik weet nu beter 😊. Ook de boel in de kast laten hangen heeft een hele andere betekenis gekregen dan een jurk in de kast laten hangen. Er waren een aantal conversaties waar menig heel hard om gelachen had of met rode oortjes was weggelopen. Vrouwen onderling, What happens in de meenthe stays in de meenthe.

  Tas

  Rond half 1 waren we thuis. Ik had s ’nachts nog een nachtmerrie omdat ik dacht dat ik mijn tas bij de garderobe had laten staan en het heeft enkele uren geduurd dat ik de beweegredenen van mijn tas was nagegaan en die stond gewoon in de gang. Ik had daar nog wat goederen in zitten die toch wel heel belangrijk waren. Het was 05:35 uur toen ik mij dat realiseerde, nadat ik een plas had gedaan. Zucht.

  Selfies

  Ook zijn we erachter gekomen dat selfies maken niet ons ding is. Vier meiden op de bank en geen idee wat ze aan het doen zijn. Of enorme lelijke foto’s maken, die blijven dan ook in het archief (prullenbak). Ja wij zijn ook best ijdel en willen er een beetje mooi opstaan.

  Inmiddels is het 10 uur ’s avonds en zijn de tegels van de achtertuin met de hogedruk te grazen genomen. De voegen hangen ergens aan de buitenmuren en hebben we van ons terras een tijdelijke zandbak gemaakt.

  Trots

  Onze jongste zoon was vanavond naar het discozwemmen geweest en ze hielden daar danswedstrijden waarvan hij er 1 gewonnen had. Hij mocht een soft ijsje uitzoeken, maar voor zijn diabetes niet erg handig. Ik kreeg wel 15 app berichten binnen, zo blij, maar hij had het ijsje aan Sem gegeven. Proud Mom. Karakter noem ik dat.

   

  H, Eetje

  Een zekere iemand had nog een H, Eetje gedaan vannacht. Bochten nemen op een E-bike vergt knie en elleboogbescherming. H. Eetje had dit vorig jaar ook ondervonden en heeft meteen de e-bike weg gedaan. Taxi is beter. 😊

  Kortom, kom volgend jaar ook eens preuven, zeker de moeite waard en heel gezellig.

  XKa