Meteen naar de inhoud

Soms komt er iets op je pad

  Ken je dat, dan kom je iemand tegen waarvan je meteen een positieve flow krijgt.In twee maanden tijd ben ik behoorlijk uit mijn comfortzone gestapt en dat is spannend maar ook heel leuk.

  Soms komt er iets op je pad

  Van nature ben ik nogal een kat uit de boom kijkerig type. Eerst de boel verkennen, afwachten, kijken en informeren en dan neem ik een besluit. Maar soms komt er iets op je pad en dat je meteen denkt, yep hallo hierzo, dat wil ik ook. Tijdens een afspraak met Maartje legde zij in korte tijd duidelijk uit wat mijn doelen kunnen zijn en ja daar zit een kleine investering bij. Zelf ondervinden hoe de producten werken en tijd, heel logisch, hoe kun je anders een product verkopen! Trainingsweken en bijeenkomsten en huiswerk, natuurlijk zit ik een beetje met mijn planning zodra ik weer aan het werk ben, maar dit is bij Maartje geen enkel probleem en dat is zo fijn.

  Positieve Flow

  Hoe leuk is dat, want ik krijg er een positieve flow van en ik merk dat ik zo beter in mijn kracht kom te staan en mijn energielevel is weer aan het stijgen. Hatseflats weg met die negatieve opsouperende toestanden.

  Voor iedereen is dit een ander traject, dit heeft veelal te maken met het verleden. Tenminste zo werkt dat bij mij. Wat heb ik geleerd en hoe kan ik voorkomen dat ik nog een keer in die nare situatie terecht kom. Dan heb ik het over het traject gevoel en verstand en dit kan soms wijds uit elkaar liggen. Veelal veroorzaakt door onzekerheden.

  Wat heb ik gedaan?

  Wat heb ik gedaan? Mijn vaste baan opgezegd, wel eerste nieuwe schoenen gekocht voordat ik de oude weggooide. Het lag niet aan mijn werkplezier, maar aan de fulltime opkomsten en parttime uren. Ik heb, toen de kinderen geboren werden, bewust gekozen voor een parttime contract en dit werd nogal lastig. De zomervakantie begon wel heel lang te duren. Ik had elke dag andere opsta tijden en dit begon mij op te breken, dan weer half 5 dan weer 6 uur dan weer 10 uur, geen touw meer aan vast te knoppen. Laat staan wat mijn biologische klok ervan vond. Ik begon ziek te worden, lag op de zaterdagen volledig uitgeteld op de bank en zondag was ik weer redelijk aanspreekbaar. Het was, of ziek melden of het onbekende aangaan. En dat laatste heb ik gedaan. Weg zekerheid, maar wat is belangrijker, mijn gezondheid en werkplezier of een mopperende achter de geraniums kijkende oude mevrouw te worden, dacht het niet.

  Mogelijkheden

  Op zoek naar mogelijkheden en eigenlijk was dit allemaal niet zo moeilijk, alhoewel ik wel uit mijn comfortzone moest stappen en nog steeds doe. Nieuwe contacten leggen en naar mijn gevoel luisteren. Er komen steeds mensen on en offline op mijn pad die allemaal positiviteit uitstralen en overbrengen en mij in de goede richting helpen. Goed nieuws is ook nieuws.

  Praatdag

  Vandaag had ik een praatdag, dit had ik niet geheel ingepland, maar het gebeurde gewoon. Eerst met collega Menka 2 en half uur geklept aan de foon, daarna een vlot lunchje naar binnen gewerkt en door naar Ria voor het allerlaatste plakplaatje voor het boek Steenwijk en omstreken voor mijn moeder. Ria en Nico zijn kanjers in het mooi maken van minniekerstdorpjes. Ik heb ook wat huisjes maar dat is niets vergeleken bij wat zij allemaal neerzetten, geweldig. Menka die heerlijk bezig is met haar Little Angels kracht engeltjes, ik spreek haar niet dagelijks, maar als we elkaar spreken dan is het hek van de dam en moeten onze mannen zich verbannen naar de zolder of elders vertoeven. Volgende keer maken we een lunchdinnerborrel afspraak, dat dekt de foonkosten 😊

  Ook, online contact met David, die ik via Menka online heb ontmoet. Hij heeft bepaalde inzichten die mij scherp houden en waar ik over nadenk en verder mee kan. Zeker in de flow waarin ik nu zit, erg handig. Beentjes aan de grond houden.

  Linkedin

  Vanavond zat ik te klooien met mijn Linkedin account, staat nog niet openbaar, maar geen idee wat ik daar nou moest vertellen. Broertje geappt, joehoe wil je mij helpen. Kreeg 1 vraag, wat wil je daarmee? Check eyeopener en weer door. Soms is het wel makkelijk om even een vraag neer te leggen bij iemand die alles van een afstandje bekijkt.

  Nuttig onlinetraining?

  Ik vroeg mij weleens af, online trainingen en via opleidingen heet dit dan E-learning, wat moet ik daar nou mee? Ik ben van de generatie pen en papier en iets later MSDOS.

  Hier thuis wordt er weleens met termen gegooid, sitelinks, hightlitelinks, koptekst, zoekwoorden, zoektermen, analytics, ads en noem maar. Geen idee waar dit over ging. Highlights horen in je haren. Nu kan ik een woordje meepraten want ik weet waar het overgaat. Digitale werkplaats van google geeft veel inzicht hoe het e.e.a.

  1, 2, 3, 4 banen

  2 december start ik bij mijn nieuwe werkgever, waar ik enorm veel zin in heb. Geen gedoe met fulltime opkomsten en parttime uren. Gewoon lekker gaan knallen met zijn allen. Productkennis en allerlei tools mij eigen maken en lieve, leuke  positieve mensen ontmoeten.

  XKa