Meteen naar de inhoud

Op vakantie in België

  Maandagochtend stipt 9 uur zat iedereen in de auto. De jongens nog een beetje slaapdronken en nog geen zonnetjes in de auto, besloten we onderweg te ontbijten, dan was iedereen weer aanspreekbaar en vrolijk.

  Wat vergeten?

  De dag ervoor hadden we onze boeltjes bij elkaar gezocht en getracht om met zo min mogelijk bagage richting België te vertrekken, ik moet eerlijk zeggen, dat is goed gelukt, ik was bijna mijn ondergoed vergeten, een vest en trui voor Hans zijn we vergeten en dat was het wel zo’n beetje. Hans kan altijd nog met een dekbed buiten zitten toch?

  Plasbon

  Rond 10 uur zijn we ergens bij Arnhem gestopt en aten wij ons broodje, plas doen en de eerst plasbon dit jaar was weer een feit. We hadden nog kaartjes van het natuurmuseum in Tilburg, dit lag bijna op de route en we besloten als tussenstop het museum te bezoeken. Veel opgezette dieren gezien die hier ooit geleefd hebben en sommige dieren hier nog leven en op de tweede etage waren vooral seksende dieren te zien en bevalling van mens en dier, ook dit hoort bij de natuur, maar dat er kinderen met het idee er vandaan komen, ik wil nooit een baby, dat begrijp ik volkomen.

   

  Kakauto

  Rond 3 uur waren we aangekomen op ons vakantieadres. De eigenaar stond achter de receptie en vroeg om ons kenteken van de auto, hierop antwoordde ik kak en de auto heet nu kak. Dat soort dingen heb ik niet paraat, wel kleur en merk van de auto maar een kenteken, gaat er niet in. We moesten nog een half uurtje wachten, omdat het huisje nog niet schoon gemaakt was en we besloten de dichtstbijzijnde supermarkt op te zoeken. In België is het net zo duur als in Nederland alleen ze hebben wat meer keus in yoghurtjes en kwarkjes. Na onze zaken geregeld te hebben reden we terug naar de camping en konden we ons tijdelijk huisje betreden, bestijgen dat is een beter woord.

  Laminaat aan de muur

  Na wat gemorrel met het slot en op een wiebelig klein bankje kamikazeacties te hebben uitgevoerd, betraden we ons honk. Op de vloer laminaat aan de muur laminaat en nee niet op het plafon. Gelijk achter de voordeur was Jurgens zijn kamertje, daarnaast de badkamer met een behoorlijk bobbeltjes glas raam erin, daarnaast onze slaapkamer met vloerbedekking en daarnaast de kamer van Marinus, best wel een lange gang. Aan het einde van de gang was een deur en liep je de keuken in met een stevige donkereiken eethoek van een jaar of 35 geleden. De boven keukenkastjes lieten we maar open staan, omdat we bang waren dat ze anders naar beneden zouden storten. Het zitgedeelte bestond uit Ikea meubelen, waarop zich niets mis mee is, maar het zat vol vlekken. Hebben wij dat weer.

  Koelkast naar buiten is veiliger

  Na de boel uitgepakt te hebben, kleding van de jongens op hun eigen bed gelegd en richt je eigen kastje maar in. Ook het bedden opmaken moesten ze zelf doen, anders zat ik klem gevouwen tussen een laag stapelbed. Hans was druk in de weer in de keuken, alles op zijn plekje. Er waren nog openslaande deuren in het woongedeelte met wederom een wiebelig bankje ervoor wat een riskante onderneming was om alle vloeistoffen van A naar B te transporteren. En na een half uur omgerommeld te hebben namen we buiten plaats aan de plastic ronde tuintafel met 6 neppietrieten stoelen, die overigens goed zaten. We dronken een bakje leut en ik zei tegen Hans, zullen we de koelkast buiten zetten? Hoezo dat? Nou als ik vanavond aan de wijn zit en ik moet naar het toilet ofzo dan vind ik dat best wel spannend. Het was een goed argument maar de koelkast zat klem tussen de keukenkastjes.
  De jongens gingen even een balletje trappen en dat moest van mij een eind van de huisjes vandaan, veel te bang dat de boel in elkaar zou zakken.

   

  Gluurbuur

  Na een rondgang op de camping gemaakt te hebben zagen we wel dat ze drukdoende zijn met de boel opknappen. Er zit een mooi zwembad bij en als je hier met de caravan of tent zou staan is er niets aan het handje.
  Toen we terugliepen naar ons huisje viel mij op dat je zo bij ons op de wc-pot kon kijken door het openstaande raam en laat nou net zo ongeveer een meter of van dat raam vandaan het terras van onze buren te zijn. En buurman had vrij uitzicht op het raam waarbij ik wel een unheimisch gevoel kreeg. De gluurbuur, en vanaf dat moment, dan maar even in eigen stank, maar het raampje gaat dicht. Dit geldt ook voor het douchen in diezelfde ruimte, er ontstaat dan een stoom effect met als gevolg dat je na het afdrogen nooit never meer fatsoenlijk je BH goed krijgt, want ik plakte nog steeds overal. Maar alles beter dan de gluurbuur. Na wat rek en strekoefeningen zat de zaak weer op zijn plek.

  Wifi doet het niet

  Op de website werd aangegeven dat er wifi aanwezig was, natuurlijk tegen betaling. €20 voor een week, okay Lets do it. Hotspot van één van de apparaten gemaakt en het werkte voor geen drol. Utopia maar bekeken op de telefoon wat ongeveer twee uur heeft geduurd. Dat was éénmalig, de rest kijken we thuis. Het gemopper kon dan ook niet uitblijven, want de jongens hadden ook slechte verbindingen en de vraag kwam dan ook, moet je dataroaming aan of uit zetten? Dataroaming uit en wifi aan, anders bijt dat elkaar en dan doet er niets meer. Af en toe was er wifi en dan werd er snel van alles gedownload en was het weer een tijdje rustig.

  Poets

  We hadden alleen afwasmiddel mee en besloten de eerstvolgende keer dat we bij een supermarkt of iets dergelijks aankwamen dat we stoerdere middelen zouden meenemen. Moi dus druk met glasreiningsdoekjes, waar ik na gebruik erachter kwam dat het ik DNA van de vorige vakantiegangers, van links naar rechts had gepoetst. Schoot niets op. En de hygiënische doekjes hebben we losgelaten op de afstandsbediening, tafels, stoelen, gasfornuis en de kopjes waaruit we dronken zetten we steevast op het aanrecht, zeker dat die schoon waren. Zelfs Hans was aan de poets geraakt.Het rooster van het gasfornuis is ontdaan van een laagje van een jaar of wat, er zit geen verf meer op en waarschijnlijk blinkt het huisje als een zonnetje op het moment dat wij weer richting huis vertrekken.

  Wel druk ermee

  We zien dat de eigenaren druk zijn en we gaan ervan uit dat het volgend jaar allemaal weer een stukje frisser is. Maar buiten onze poetsdriften hebben we gezellig en leuke vakantie gehad.

  XKa