Meteen naar de inhoud

Mam, mam, Maaaahaaaaam, waar ben je

   

   

  Altijd lastig iedereen op 1 foto, was nummer 1001 ofzo

  Het maakt niet uit hoe oud de kinderen zijn. Ook al struikelen ze bijna over hun papa, maaahaaaam is er met de paplepel ingegoten.

  You act like grazy

  Krijg je weleens de opmerking, mam waarom doe je zo gek, you act like grazy! Nou mijn lief kind, dat komt omdat ik vier keer iets vraag en ik geen antwoord krijg.

  5 keer 1 klus

  Of dat je klus wil klaren en je vijf keer onderbroken wordt en daardoor telkens weer opnieuw beginnen. Weet je wel hoe lang het duurt voordat ze eindelijk hun eigen kont kunnen afvegen, jaren. En je 1000 keer verteld dat ze toch echt hun tanden moeten poetsen of zich moeten wassen voordat ze naar school gaan. Pffff, nog één. Handen wassen, haren kamen, kleren in de wasmand doen, slaapkamer opruimen, dit lijkt veelal op een oorlogsgebied. En dit zijn nog maar de basis zaken.

   

   

  Maahaaam is moe

  Dan hebben we nog Sjaak de sloper. Het lijkt wel dat alles wat hij aanraakt kapot gaat en dan net op het momentje dat je portemonnee heel hard huilt omdat ie zich zo leeg van binnen voelt.

  Of als ze griep hebben. Gebroken nachten, overal snot en kots een wasmachine die overuren draait en de droger net kapot is gegaan en het buiten regent. Zucht.

  Hee., Max mag niet op tafel slapen

  Dure Luvudu

  Luvudu, ook die hebben wij al gehad. Onze jongste had een tijd geleden het idee opgevat om op atletiek te gaan, wij dachten, goed jonguh, goed voor je conditie en sociaal maatschappelijk verantwoord. Na een lesje of 12. Mahaaam ik wil niet meer op atletiek want ik vind het niet meer leheeeuk. Owh waar komt dat nou opeens vandaan. Mijn verkering is uit en nou doet ze stom, ik wil nooit meer naar atletiek. En hij is ook nooit meer gegaan, moest nog wel even wat maandjes contributie betalen en de schoenen hebben we maar in de zak van max gedaan.

  Omgangsvormen

  Omgangsvormen aanleren, da’s een pittige hoor. Waarom moet ik een hand geven, waarom moet ik iedereen feliciteren en waarom mag ik niet die grote bak chips alleen opeten en al die kaas en worst van de tafel grissen. Waarom mag ik geen scheet laten in de auto, waarom mag ik niet met mijn mond open eten en waarom mag ik niet gillen. Nou daarom niet, het is niet aanvaardbaar. Eten deel je, scheten laten in de auto met andere mensen erin is heeeelllll vies, het is een soort stankademnood. Ja maar mahaaam ik vind dat zo leuk, ik niet en daarmee basta. Prrtpp frrtt, stank stank. Hij moest er toch echt uit.

  Daagtaak

  Eten koken een daagtaak en nee dit is geen typefout. Wat een ondankbare toestand is dat met vijf personen. Lust geen spruitjes, snert, sliertjes, alles wat groente heet en alleen van die kipschnitzels met die schelpjes erop, jaha schat een grote kipnugget heet dat. Eten we alweer rijst met curry, da’s de derde keer deze week, correctie, de derde keer deze maand.

  Maakt niet uit waar ik sta, die selfie komt er.

  Opstaan

  Opstaan het is zeven uur en je moet zo naar school. Niet uit bed te branden, kom te laat op mijn werk, en puber ligt te stinken in bed want die heeft zo slecht geslapen en hoofdpijn. Oorzaak, het blauwe scherm. Als een CSI’s moeten we de slaapkamers uitpluizen of er niets ligt met schermpjes. Ligt dit er niet dan hebben we feest tot s ’avonds laat. Mahaam kan niet slapen, mahaam mag ik warme melk, mahaaam ik ben niet moe. Inmiddels ik wel en ben ik acht keer uit dit stukje tekst gehaald om iets of iemand te corrigeren, te troosten uit mijn deksel gegaan omdat iedereen door elkaar heen kakelt.

  Mahaam

  Mahaam is moe en wil even geen herrie, onderbrekingen, scheten en gegil meer. Maar mam ik heb nog zoveel te vertellen. Kan dit niet gewoon overdag, nee want dan weet ik het niet. Nee zoon dan zit je achter je pc-spelletjes te spelen. Of ik lig op de bank en dan moet er heel hard spong bob aan staan. Maar ik hou mijn ogen dicht en hoop dat ik toch even een powernap kan doen.

  Zijn we klaar

  Hendeltje en APK

  Zaterdagavond 23:00 uur telefoon, mam, hoe krijg ik het grote licht uit van de auto. Met het hendeltje aan het stuur, ja dat snap ik maar het hendeltje doet het niet en nu, kom je mij halen. Nee ik heb wijntjes op en ga dus niet rijden. Ja en nu, ik geef je pap even. Je moet het hendeltje naar je toe of van je af bewegen. Oké. Later een app bericht, volgens mij zei het hendeltje krak, maar ik heb nu geen groot licht meer. Tijdens de APK werd dit punt dus afgekeurd en zit er inmiddels een nieuw hendeltje op.

  Maar ik geloof wel dat het goed gaat komen met ze.

  XKa