Meteen naar de inhoud

Maart roert zijn staart

  Van lente naar herfst en storm en weer terug. Dat is zo’n beetje de maand maart. Eind februari waanden we ons nog in de zomerjas, maar nu is het toch even gebeurd. Maar we hebben gezelligheid en allerlei leuke bijeenkomsten gehad en in het verschiet.

  Verjaardagen

  Eerst de verjaardag van Hans. Dit viel dit jaar op een dinsdag en ik was die dag vrij maar zat eerst bij de tandarts en daarna bij de mondhygiëniste. Van taartjes eten kwam dan ook niet zoveel terecht. ‘s middags kwamen mijn moeder en broertje nog even buurten en na wat hapas tapas gemaakt te hebben zaten we met zijn allen gezellig te eten.

  15 jaar

  De volgende partyganger stond ook alweer klaar. Marinus is 15 jaar geworden en gisteravond hadden we klein groepjes mensen aan de eettafel gezet. Ik vond dat wel makkelijk i.v.m. met de hapjes en snapjes. De ronde salontafeltjes bieden weinig bescherming tegen de staart van onze hond. Een stukje kaas of een hamrolletje met een pluk haar vind ik niet lekker.

  Uberpuber

  Jurgen, die inmiddels 12 jaar is, maakte een mooie opmerking. Ik ben puber in opleiding, Marinus zit in de pubercrisis en Amylyn is bevoegd puber. Kortom af en toe moeten we goed opletten wat we zeggen, want soms lopen we door een mijnenveld en kan één verkeerd woord de boel laten ontploffen. Gelukkig gaat het vaak goed en hebben we enorm veel lol met elkaar.

  Kattegejank

  Maar nu begint onze oudste kat, 9 jaar alweer, seniorenstreken te krijgen. Voorheen zat hij nooit op het aanrecht of tafel, hing alleen maar met zijn nagels in allerlei meubels. Maar tegenwoordig zoekt hij het wat hoger op en voordat ik het weet zit hij op de hoogste keuken plank je te begluren. Dan sta ik eten te maken en dan bekruipt mij het gevoel dat ik in de gaten wordt gehouden, alleen kan ik het gevoel niet zo snel plaatsen waar het  vandaan komt, omdat er iemand boven mijn hoofd rond sluipt.

  Onze hond heeft behoorlijk last van loszittend haar en hangt dan ook met enig regelmaat in de heg, om zo van zijn loszittende haren af te komen. Wil dit even niet dan gaat hij met veel bombarie op de zijn rug liggen en probeert zo van de kriebels af te komen. Borstelen vindt hij maar even leuk.

  Hormonen

  Dan hebben we Max van 2. Die wat last heeft van zijn hormonen en soms zo uit het niets even Nokkie aanvalt. Rennen er weer twee katten over de tafels, stoelen, laptops heen en een herrie. Duurt vaak maar een minuut of 2 en het is dan ook weer voor die dag klaar. Maar ‘s ochtends om half zes moeten ze dit niet doen. Ik ben dan nog niet wakker en heb geen zin in gezeur, dus hoppa naar buiten.

  Voorlopig de laatste

  Morgen voorlopig even de laatste verjaardag. Dit is een gezamenlijk gebeuren met mijn jongste broertje en Hans en Marinus. We zitten anders om de dag bij elkaar op feestvisite, dus is het een projectje op zich geworden. Gemak dient de mens.

  Laat de lente maar komen.

  XKa

  En dan zit je om half 11 ’s avonds nog een gat dicht te naaien van een knuffelbeest. Pubers 🙂