Meteen naar de inhoud

Lekker shoppen, wijn, eten, muziek en genieten in Utrecht

  Domtoren Utrecht

  Domtoren Utrecht

  Afgelopen week was ik samen met Natalie, vriendin sinds we baby’s waren, naar Utrecht. Het is nogal een gedoe om 2 dagen vrij te regelen, dit moet ik ruim, zeg maar heel ruim, van tevoren regelen op mijn werk. Maar uiteindelijk gelukt. We besloten om naar de musical On your feet te gaan in het Beatrixtheater, vorig jaar hadden we daar de bodyguard gezien en dit was ons uitstekend bevallen. Het lukte zelfs om dezelfde stoelen te reserveren op het balkon.

  On your feet

  Bij binnenkomst in het theater vertelde de ticketmevrouw dat we onze kaartjes gratis mochten opwaarderen naar de eerste rang. Dat lieten we ons geen tweede keer zeggen en we kregen hele mooie plaatsen toegewezen. We waren er op een donderdagavond en het was gezellig druk. We hebben enorm genoten en weten het verhaal achter de Miami sound machine en Gloria en Emilio Estefan.
  Dit keer had Natalie een hotel uitgezocht aan de Nieuwe gracht in het centrum van Utrecht. We hadden een soort kelderkamer aan de gracht. Een geweldige belevenis alleen er waren onderhoudswerkzaamheden aan de gracht en dat precies voor onze deur. We hebben wat aria’s mogen meegenieten van de medewerkers die de werkzaamheden uitvoeren. Dat was wel even jammer, want we hoefden pas om 12 uur de kelder uit en dit werd iets eerder, maar het Court hotel loste dit met een mooi gebaar op. Bij het Court hotel haal je de sleutel op voor hotel 26 en een gratis drankje, wijntje ?

  Uit eten in Utrecht

  Als we op stap zijn dan zoeken we de leukste en lekkerste restaurantjes uit. Dit keer hebben we heerlijk gegeten bij Restaurant Claar super vriendelijke bediening en heerlijk eten en prima wijnen. We hadden Quercus een Pinot Grigio een heerlijke wijn voorbij de zalm.
  Uiteraard hebben we de volgende dag behoorlijk wat winkels bezocht, maar we hebben wel een riedeltje van de winkels die we echt moeten bezoeken. Didi, Rituals, Douglas, ICI Paris, Bijenkorf en iets supertoeristisch. Tassen vol werden de trein in gesleept.
  Na de musical deden we diverse cafeetjes aan waar je buiten kon zitten, gezellig met een dekentje over je benen en een Chardonnay wijntje erbij. Totdat de man van Natalie haar appte met het nieuws dat Gordon niet ging trouwen. We waren even met stomheid geslagen maar gelukkig kwam daar een bartender aan die A, het verhaal bevestigde en er super goed uitzag en ons voorzag van een heerlijk wijntje zodat we even konden bijkomen van de schrik.

  Restaurant Claar Utrecht

  Restaurant Claar

  Rond een uur of half één kwamen we aan in onze werfkelderkamer, de cavawijn is in mijn tas gebleven. Ik weet dat we rond 2 uur zijn gaan slapen en dat ik de volgende ochtend nogal last had van mijn buikspieren omdat we de slappe lach kregen van een oog crème op mijn gezicht die uitgewaaierd was naar mijn neusrimpel. Soms kan iemand je the look geven en dat zijn van die momenten die dan eigenlijk gefilmd dienen te worden om het nageslacht uit te leggen wat er nu zo hilarisch aan was. Maar goed, ik heb binnenpretjes.

  Volgend jaar Ibiza?

  XKa