Meteen naar de inhoud

Kerst met randvoorwaarden

  champagne

  kerst en champagne

  Wij vieren kerst altijd met randvoorwaarden. De voorwaarden gelden al een aantal jaren en dit heeft alles te maken met werken op feestdagen. Zoals vele medelanders die in de onregelmatige beroepen werken, denk hierbij aan ziekenhuizen, politie, brandweer, consignatiemonteurs voor als er ergens een storing is, beveiliging, iT medewerkers, vrachtwagenchauffeurs en nog vele beroepen die niet om 17:00 uur stoppen maar 24/7 doorgaan.

  Werken tijdens de kerst

  Het heeft bij mij een aantal jaren geduurd voordat mijn omgeving in de gaten had dat er mensen zijn die op feestdagen werken. Zo werd mij soms in de zomer al gevraagd hoe de kerstdagen eruit zouden zien. Geen idee antwoordde ik, ik heb mijn werkrooster nog niet binnen. Met de collega’s onderling werd er veelal in goed overleg besloten wie wanneer kan en wil werken. Sommigen vinden het geweldig om met oud en nieuw de nachtdienst te draaien. Anderen vinden het weer fijn om een gedeelte van een dag kerst te vieren op het werk.

  Kerst is plannen

  Aankomend jaar werk ik twee kerstdagen, waarvan de eerste een vroege dienst en de tweede een late dienst. Uiteraard hoort daar ook lekker eten en drinken bij en samen met mijn collega van de tweede kerstdag een boodschappenlijstje gemaakt wat een mix gaat worden tussen high tea en tapas, wrapas. Het zal een waakzaam diner worden.
  Ik zelf heb niet zoveel met de zogenaamde verplichtingen rond kerst. Uiteraard vind ik een kerstboom gezellig en uitgebreid eten met elkaar. Maar waarom dat nou in die twee dagen gepropt moet worden begrijp ik niet zo goed. De kinderen hebben twee weken vrij en zo zijn er nog vele dagen over om iets leuks te gaan doen, mits het werk het toelaat? Hoe we het gaan aanpakken is nog niet helemaal duidelijk en wat we gaan eten op eerste kerstdag, maar daar heb ik nog een paar dagen de tijd voor om mij te verdiepen in allerlei kerstige supermarkt bladen.

  Lekker genieten en een geweldig 2018 gewenst.

  XKa