Meteen naar de inhoud

Gevoel van vrijheid

  spring-lente-vrijheid

  Voor iedereen is dit anders en ook de invulling en gevoel is per persoon verschillend.

  Illusies

  Inmiddels realiseer ik mij dat een aantal dromen illusies zijn geworden, maar er blijven altijd leuke ideeën en gevoelsdingen over om te beleven.Foppe-relax-vrijheid

  Ibiza

  Eén daarvan is, om wakker te worden en meteen op een stralend wit strand te staan met uitzicht over een azuurblauwe zee. Lijkt mij een haalbare zaak en Ibiza lijkt mij daar uitermate geschikt voor.

  citrus-vrijheid-vakantie

   

  Wat mij ook heerlijk lijkt om een T2 volkswagenbusje te hebben en die altijd “erop uit proef “klaar staat, zodra je dan in het busje stapt je een andere wereld in gaat en meteen het gevoel van vrijheid ervaart om te gaan en te staan waar je wil.

  Vrijheid

  Mijn dochter zal enige gevoel van vrijheid ervaren dat zij, binnen bepaalde kaders, op stap kan gaan, kan werken op een festival, bezig met het behalen van haar rijbewijs en wat ik belangrijk vind is dat zij alles kan vertellen wat zij kwijt wil. Af en toe zegt ze weleens, mam jij weet echt niet alles wat ik uitspook hoor, dan zeg ik tegen haar, dat wist mijn moeder ook niet! Meestal hoor ik dan wel leuke en stiekeme verhaaltjes. ?

  Buiten eten

  Hans is inmiddels al enige tijd weer aan het werk en hij heeft zijn draai gevonden. Nog steeds veel leren over internet en vindbaarheid maar ook een stukje ontspanning en een leuk team waarin hij werkt. Hij ervaart zijn vrijheid op een andere manier dan hoe ik erin sta. In de tuin met een biertje na noeste arbeid is voor hem vrijheid en ik heb dat met mooi weer en buiten kunnen eten. Gelukkig hebben onze kinderen precies hetzelfde.De was weer buiten kunnen hangen, houdt voor mij in dat mijn huis weer ruimer is geworden want ik betrek de tuin erbij.

  vrijheid-was buiten- ibiza

  Zuiden

  Als wij op vakantie gaan in één van de zuidelijke landen van Europa dan ervaar ik ook vrijheid, we zijn op vakantie maar als ik dan kijk hoe relaxt alles verloopt, dit omdat het enorm warm is, dan krijg ik wel het mamma mia gevoel. Hard werken maar ook genieten en leuke dingen doen. Zal dit met het weer te maken hebben, gevoel of misschien wel de chaotische stress waarin Nederland inmiddels een beetje is zoekgeraakt? We leven niet allemaal aan de Zuid-As in Amsterdam.

  Kruik-buiteneten-vrijheid

  Onderdrukking

  Ik realiseer mij ook dat in veel landen het vertellen van je verhaal of je mening uiten of dat je op hetzelfde geslacht verliefd bent een no go is en dat je moet vrezen voor gevangenis of je leven. Bizar eigenlijk. Van onderdrukking wordt alles plat.

  Vrijheid van meningsuiting is al een aantal jaren een topic in het nieuws en een discussie waardig onderwerp. Ik heb er wel een mening over, het uiten van je mening is prima maar doe dit wel op een nette en niet kwetsende manier en laat een ander in zijn of haar waarde als diegene het niet met je eens is.

  XKa