Meteen naar de inhoud

Geklooi

  oeps-kak-scherven

  ojee

  Daar zit je dan achter je laptop samen met je twaalfjarige zoon Instagram uitpluizen. Hij doet alles via zijn telefoon en ik via mijn laptop. En daar krijg je discussies van.

  Insta

  Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met insta, het plaatsen van een foto met verhaaltje dat gaat bij mij iets minder makkelijk dan op facebook. En op één of andere manier opent insta ook in edge in plaats van Chrome waardoor er weer een cookie conflict ontstaat. Pffff

  Ik heb mijn eigen insta account en ik dacht, wat leuk om Karinskast er ook op te zetten, nou jemigdepemig zeg. Ingewikkeld om te linken en te urllen enzo. Foto’s van mijn laptop upgraden naar insta is geheel een andere wereld voor Jurgen. Maar als ik mijn logo per ongeluk verwijder en geen idee heb waar dat ding nu weer is en ik zelf het dan maar van mijn eigen website kopieer en het dan nog niet kan vinden, dan ben ik zwaar geïrriteerd. Juurrr kan jij mama even helpen, ben mijn logo kwijt. Ja hoor en meneer zit op de bank met zijn telefoon en hatseflats alles staat weer in perspectief.

  Van de ouderwets

  Ik ben dan misschien wel van de ouderwets, maar mijn telefoon gebruik ik voor bellen, appen en af toe doe ik een sms bericht als ik weet dat één van mijn kinderen door hun tegoed is. Al die app dingen en dan al die wachtwoorden, niet bij te benen. Voor mijn werk heb ik inmiddels twee mailadressen en pak um beet zo’n zes wachtwoorden die ik dan ook de zoveel tijd moet veranderen. Enig idee wat er allemaal in mijn telefoon staat aan cryptische omschrijvingen. Heel veel.

  Zo ben ik thuis in connescy, nerve, aeos, topdesk, excel, facilicom en nog vele softwaretoestanden, maar daar hoef ik geen foto’s te uploaden en het werkt dan ook samen. Waarom dan niet op sociaal media. Denk dat het met belangen heeft te maken. Maar een gedoetje is het wel.

  wachtwoord

   

  Algoritme

  Ik ben nu allerlei YouTube filmpjes aan het bekijken en het ene filmpje zegt, dan moet je die en die app downloaden de ander zegt weer heel iets anders. Kortom mijn telefoon loopt dan vol bagger en ik moet dan allerlei accounts aanmaken en dan loopt mijn mail weer vol met zogenaamde aanbiedingen, zo leuk voor jou en noem maar op. Want ja je moet wel de cookies accepteren en die registreren je surfgedrag en dan krijg ik, zoals nu, allerlei lastminutes aangeboden, zelfs op mijn werk of via facebook en dat wil ik helemaal niet, ik wil telkens nieuwe dingen ontdekken en niet in een cirkel blijven rond circkelen. Dat heet dan algorimte, en bedankt.

  Nu kun je in je googletoestanden instellen dat google niet alles onthoudt van wat je aan het doen ben op het internet. Maar inmiddels heb je 1000 en 1 account en dan weet je niet alle wachtwoorden meer en wat is het handig dat google dit voor je onthoudt, altijd handig ook voor een hacker. Dan kun je rechts bovenin ergens op de drie puntjes gaan staan en je internet openen op incognito, die onthoudt namelijk niets. Da’s een grapje natuurlijk, maar voor jezelf is het weleens handig als je op het allerlaatste moment opzoek bent naar een lastminute vakantie en die heb je inmiddels geboekt en betaald dat je dan niet weken nadien nog achtervolgd wordt door lastminute deals.

  Handyhandig

  Inmiddels ben ik iets verder met insta en dat gaat nog even een dingetje worden, ik heb een link in mijn bio gezet, maar dat was niet helemaal de bedoeling. Ik ga er wat mee stoeien, lees omklooien, heel ernstig mopperen en help roepen en dan ga ik na een maand besluiten of ik het allemaal wel handyhandig ga vinden.

  XKa