Meteen naar de inhoud

Gekke tijd

  Bijna 9 weken geleden belanden we met zijn allen in de lock-down. Een gekke, vreemde tijd brak aan. De eerste weken was het vooral rustig op de snelweg en op het werk. Er werden schermen geplaatst, stickers op de grond geplakt, desinfectiemiddelen werden overal geplaatst en verdere maatregelen werden er genomen.

  Online les

  Kinderen thuis, online lessen. Voor de één werkt dit geweldig en voor de ander totaal niet. Alles ging 180 graden om en moesten we opnieuw uitvinden wat werk vanuit huis is en welk werk absoluut niet vanuit huis gedaan kan worden. Denk hierbij aan de hulp- zorg- technisch- bouw- personeel etc.

  Vreemd

  Wat ik wel vreemd vond is dat de overheid niets over gezonde voeding vertelde of over supplementen gebruik, het AD had zelfs een artikel geplaatst dat dit niet zou helpen. Heel raar en tot op heden horen we er niets van. Terwijl een extra vitamine C goed voor je is, teveel gaat via de waterleiding zo het toilet in. Net zoals ik vroeger mijn chips door het zand smeerde en op at. Krijg je weerstand van.

  Welke dag is het?

  Soms weet ik echt even niet wat voor dag het is, alle dingen lopen wat door elkaar. Dit heeft ook met mijn werk te maken. Gelukkig heb ik enig hou vast aan de momenten dat onze jongste zoon naar school gaat op de dinsdag, woensdag en donderdag ochtend. Gezellig met zijn tweeën in de klas en één juf. Hij was niet zo van het online gebeuren en haakte dan ook af als hij de les niet helemaal begreep. Hup computer uit en wij werden dan weer gebeld, maar ik zat op mijn werk en mijn man zat op zolder thuis te werken. Dat was even een lastige combi. Maar ook dit is weer opgelost.

  Dat er werkgevers zijn, die zoiets hebben, oke vanuit huis werken gaat ook goed. Scheelt heel veel koffie en reiskosten lijkt mij zo.

  rustig wennen aan de 100km

  Persoonlijk was de lock-down meer rust op de weg en ik kon makkelijk wennen aan de 100km, inmiddels zijn we een paar weken verder en is het weer drukker op de weg en sommigen denken dat ze nog steeds 120 plus mogen rijden, ook dit was weer even wennen. Maar wat is de natuur mooi, schone blauwe en soms grijze luchten, bloemen die langer in bloei blijven staan en de kleuren zijn intenser. Wow.

  Bedrijf online

  In de tussentijd heb ik mijn bedrijf online gezet en daar komen mooie bestellingen uit. Af en toe stress momentjes omdat er ergens een vinkje fout staat of een levering lang op zich laat wachten of te weinig postzegels. Het hoort erbij in het begin. Beginnersfoutjes, maar omdat ik in een super mooi team zit, die support, creatief en betrouwbaar is, kan ik altijd mijn vraag in de groep gooien. En wat leer ik veel van die meiden.

  Vorig jaar had ik niet durven dromen dat ik ooit een eigen bedrijf zou starten, maar de eerste schreden op het ondernemerspad zijn gezet. Intussen ook weer nieuwe plannen gemaakt en bijna op papier staan voor de uitvoering. Zeg maar een soort natuurlijke facelift zonder hak en snij werk.

  Langzaam weer drukker

  Ook op mijn werk wordt het langzaam aan weer drukker en werken we naar de schutdown toe die elk jaar plaats vindt. Voor ons is dit een enorme drukke periode waarbij we soms 300 contractors begeleiden, inschrijven en de do en dont’s uitwerken. Mentaal zijn we ons aan het voorbereiden.

  Ik kreeg nog een filmpje van een collega binnen. Afgelopen week had ik een anderstalige chauffeur aan de telefoon en ik kon niet meteen plaatsen uit welk land hij kwam. Dus ik gooide Drei, zero, une etc erin, moest een bepaalde cijferreeks weten, om er achter te komen welke taal meneer sprak. Zie ik vanuit mijn ooghoeken iemand onder de balie kruipen en ik probeer mijn gezicht in de plooi te houden.

  Bijzonder moederdag cadeau

  Ook bijzondere moederdag cadeautjes gekregen. Iemand uit mijn gezin zei, ik dacht dat ik die kaars ergens buiten had gezien. Klopt maar niet in een gezellige tuin.

   

  En dan nog mijn haar, lijk wel een ontplofte Dollydot. Maar snel een afspraak maken bij de kapper.

   

  Maar wat gaat de tijd snel, net of het jaar 2020 haast heeft?

  XKa