Meteen naar de inhoud

Error begin 2019

  Hobbelig begin van 2019

  dontforget

  De eerste week zit er bijna op en daar ben ik blij om. Ik heb mijn kortetermijngeheugen volgens mij achtergelaten in 2018.

  1 januari

  1 januari, na een korte nacht, ging de wekker weer om half zes. Ik kon rustig aan doen omdat het niet druk zou zijn op het werk of op de weg. De A28 kon ik bijna met mijn ogen dicht rijden. Af en toe een auto waarvan ik het vermoeden had dat de persoon nog niet geslapen had dit jaar. Maar in goede staat aangekomen op mijn werk. Samen met mijn collega een rustige, wollige dienst gewerkt en ik was ook blij dat ik rond drie uur weer richting huis kon. Op de bank, boek en deken en verder even helemaal niets.

  Geen drol van terecht gekomen

  Voor dit jaar heb ik 2 voornemens en dat is geen gestress en negatieve dingen meer en meer ontspanning. En daar is tot nu toe nog geen drol van terecht gekomen.

  1 op en 1 af

  Tijdens de kerstvakantie had ik een werkrooster waar je niet jaloers op hoeft te worden. Dag werken, dag vrij, 2 dagen werken, dag vrij en dit tot deze week. Niet echt handig voor de rust, op de vrije dagen ben ik bezig geweest met de to do list en gelukkig had Hans vakantie en die droeg ook zijn steentje bij. Heerlijk.

  Startkabels

  2 januari een beetje uitslapen en met volle goede moed en energie de boel goed opruimen en oude meuk weggooien of klaarzetten voor de rommelmarkt en ’s avonds op tijd naar bed. 3 en 4 januari weer aan het werk en dan wil ik gistermiddag naar huis, start de auto niet. Wat bleek, de lampjes aan laten staan. Zo niet iets voor mij. Gelukkig had mijn collega startkabels in de auto, die ik normaal gesproken ook in de auto heb, maar nu toevallig niet. En de auto liep weer als een zonnetje.

   

  Verkeerd gelezen deel 1

  Dochterlief had haar eerste stagedag en mocht iets eerder naar huis. Ze had blijkbaar geappt dat ze nog even bij een vriendin flikken Maastricht ging kijken, maar dat had ik helemaal niet meegekregen en wij maar wachten zodat we met zijn allen flikken Maastricht konden kijken. Half 12, dacht ik, laat ik maar eens appen waar ze blijft. Heb je mijn berichtje dan niet gelezen, antwoordt ze. Ik kijk terug in de app en ja hoor daar stond in dat ze dus iets later zou zijn. Zucht.

  Shame on me, zal je bedoelen

  Verkeerd gelezen deel 2

  Krijg ik net een berichtje van Natalie, ben jij niet iets vergeten!!! Ik, niet dat ik weet, vertel. Vandaag is de verjaardag van Rick. Kakkakkak. Ik heb drie agenda’s waar alle drie instaat op morgen, verjaardag van Rick! Ik heb het berichtje niet goed gelezen en was ervan uit gegaan dat het morgen was. Een ander dinnetje had ook nog geappt komt Jurgen ook mee? Nog geen clue of lampje ging er branden bij mij, terwijl ik wel drie uur heb genoteerd. Manlief met zoon zitten bij de film. Dochter aan het werk en jongste zit lekker in bad. Zucht.

  Moe van

  Ondanks dat ik drie hysterische weken achter de rug heb en er wederom vanuit een bekende hoek weer negatieve zaken naar boven kwamen, waar, ondanks dat ik het absoluut niet wil, toch weer wat energie in gaat zitten. Heb ik nu besloten dat het afgelopen moet zijn en we met klip en klare zaken bezig zijn om er verder geen last meer van te hebben in onze toekomst. Zo jammer elke keer weer dat gemekker. Geen leuke energie vampieren.

  Meer rust

  Donderdagavond nog een afspraak bij mijn fysiotherapeut gehad. Die vroeg ook naar goede voornemens en net zoals ik had hij ook zoiets, iets meer rust, of op tijd rust nemen van alles. En ik heb al meerdere mensen gehoord die hetzelfde willen. Misschien een yogaklasje beginnen of iets met mindfull muziek? Volgens mij is mee bleren met muziek uit de ‘80’s en ‘90’s ook goed voor je ontspanning.

  Opknappen

  Inmiddels zijn we bezig om ons huis op te knappen met her en der schilder en saus werk, kitranden vervangen en bepaalde zaken netjes afwerken, dit omdat we plannen hebben om onze woning te koop te gaan zetten. Dit gaat vrij rustig en in januari moet de punt op de I op zolder staan, zo werken we langzaamaan naar beneden met een lijst van punten zodat we niet op alle fronten druk zijn en ’s avonds ons bed niet meer kunnen vinden onder de rotzooi.

  Maandag is alles weer normaal

  Maandag is alles weer normaal, iedereen naar school en aan het werk. Dan gaan we weer gewoon doen. Ik beloof dat ik mijn berichten beter ga lezen, desnoods een paar uur later als ik op de bank zit en zo geen belangrijke dingen over het hoofd zie. Want dit is zo niet mij.

  XKa