Meteen naar de inhoud

En dan heeft ze haar rijbewijs

  mooi0-onderweg

  rijbewijs-dochter

  Na 38 rijlessen en 1 keer een zakkertje heeft ze het toch maar mooi gehaald. Theorie-examen in 1 keer, tussentijdse toets in 1 keer en toen het laatste stukje, dat ging de eerste keer niet helemaal goed. Vier weken later wel. Het leuke van haar rij instructeur, Ed Sterk  dat hij bij mijn vroegere rij instructeur, Aad de Knecht in de leer is geweest. Dus dat zat meteen goed.

  Mentor

  Ze  is nog geen 18 en dan moet er een mentor mee die naast haar zit als ze gaat autorijden. Aangezien ik dat niet ben, medisch rijbewijs en allerlei testen en de super trage stichting wat CBR heet, zit ik veelal achterin. Eigenlijk wacht ik ook op het roze pasje.

  rijden-mentor-alleen

   

  Wisselingen

  Ze rijdt in verschillende auto’s en komt er zo ook achter dat in elke auto sommige schakelaars en knoppen ergens anders zitten. Gelukkig zijn de symbolen wel hetzelfde. Net zoals de auto’s wisselen de passagiers nogal.

  Frappuccino

  Zo had ze haar broertjes en zusjes belooft een rondje door de Macdrive te maken. Geloof mij maar inmiddels kunnen ze uitbreiden bij de Mac Donalds zoveel rondjes en frappuccino’s verder.

  Opschakelen

  Maar ik moet er wel enorm aan wennen. Ze rijdt wel goed maar het bejaarden gedrag nadat ze de bocht om is en dan weer opschakelen, daar krijg ik de zenuwen van. Ze rijdt verder mooi door en zit zowat met haar neus tegen de voorruit, vanavond besloot ze de stoel een standje naar achter te zetten en ze had iets meer ruimte. Ze kreeg namelijk een beetje kramp in haar voet. ?

  Amylynretra-rijden

   

  Boerenland

  Na tien kilometer over de weggetjes in  het boerenland gereden te hebben, waarbij ze zich wel afvroeg waar we toch eigenlijk aan het rijden waren. Geen idee welke kant thuis op was? Werd ik wel wat rustiger. Maar ik ben nog niet helemaal op mijn gemak als ze over drie weken 18 wordt. Ze heeft wilde plannen en aan rijden komt ze ook wel toe. Maar er zijn nog wel een paar grens gevalletjes.

  mooi0-onderweg

  Kort

  Ze heeft een aantal mentoren en hebben  we besloten de lijnen kort te houden en in goed overleg te besluiten of ze met haar of onze auto de weg op mag. In dit geval is het mama’s wil is wet.

  holiday

  Roze is rijden

  Want ook al heb je het roze pasje, rijden leer je daarna pas.

  Met mijn dochter komt het wel goed nu ik nog. ?

  XKa