Meteen naar de inhoud

De eerste schoolweken

  burgt-praag

   

  vakantie,schermen

  De eerste schoolweken zitten er weer op. Voor iedereen weer even wennen en vooral om weer in het ritme te komen. Wij zelf waren al een aantal weken weer aan het werk en er zat een redelijk ritme in. Ondanks dat ik  en mijn collega’s monsteruren heb gedraaid i.v.m. ziekte en vakanties van collega’s verliep het gladjes.

  Redelijk op de rit

  We zijn weer redelijk op de rit. Jurgen heeft nog wel moeite met de regeltjes en vindt dan ook dat dit bijna nooit aan hem ligt. Wat voor boze momenten zorgt en we met de hulpverleners hebben afgesproken dat we hem dan even laten bijkomen op zijn slaapkamer over op school bij de time-in.

  Hoofdpijn

  Twee weken geleden hadden we even zoiets, gaat het allemaal wel lekker op school. Donderdagavond werden we gebeld door zijn begeleider op dat moment en zij vroeg zich af of het diabetes was of toch griep. De symptomen leken op griep en Hans heeft Jurgen toen opgehaald bij auti-start. Toen Jurgen thuiskwam dacht ik, ik maak een lekker badje voor hem klaar. Eenmaal in de badkamer kwam de hele avondmaaltijd eruit en waren er klachten over hoofdpijn. Aspirine gegeven en toen ging het weer een beetje.

  De hoofdpijnklachten bleven hardnekkig terugkomen en we besloten de huisarts, na een aantal dagen, in te lichten. Die kwam niet verder dan spanningshoofdpijn. Gelukkig geen migraine. Maar waar komt die hoofdpijn vandaan?

  Symptomen

  We hebben het afgelopen jaar onder de loep genomen en we konden concluderen dat er meerdere symptomen waren dat Jurgen last van spanningen heeft. Hij begon opeens met zijn mond te trekken of zijn hoofd heel erg opzij te draaien, ook zijn vingers deden vaak zeer en trok ze dan weer krom en dan weer recht om zo de spanning te verminderen. In de zomervakantie waren bovenstaande symptomen minder aanwezig.

  burgt-praag

  Overleg

  Vanmorgen weer groot overleg gehad met Auti-start, Accare, school en de gemeente. Hier worden de vorderingen besproken en nieuwe afspraken gemaakt, zodat we met zijn allen aan hetzelfde werken en dezelfde manieren handhaven.

  Thuis is dat nogal een dingetje omdat we ook druk zijn met Marinus. Maar stap voor stap komen we er wel.

  Sporten

  Ook hebben we het over sporten gehad en daar zijn we nu mee bezig hoe dit in te passen in onze week en wat de mogelijkheden zijn. Ik werk heel onregelmatig en Hans is ook vijf dagen per week aan het werk. Puzzelen kunnen we inmiddels als de beste en ik mag weer een beetje beginnen aan elastieken te trekken. Ik had een slijmbeurs onstekking maar met een spuit erin en een goede fysio kom ik al heel ver.

  zwemmen voornemen dieet

  Afspraken

  Het zijn niet alleen de afspraken m.b.t. de jongens, ook Amylyn heeft haar dingetjes en wij zelf ook. Zo dacht ik even een rondje oogarts binnen een uur te kunnen afvinken, dit werd uiteindelijk de gehele ochtend en de rest van de dag pupillen als schoteltjes. Maar ik heb weer een vinkje voor 10 jaar rijbewijs en een officieel papiertje om een bril aan te schaven. ?

  Kortom de eerste drukke weken hebben we weer gehad en nu hopen dat Jurgen zijn draai kan vinden op school. Hij krijgt alle hulp en vandaag ontvingen wij een mailtje van zijn juf dat hij een 10 op Engels had gehaald en dat hij heel goed leiding heeft gegeven aan het leesgroepje in zijn klas. Ook hoor ik hem over speelvriendjes praten die dicht in de buurt wonen. Dan loop ik weer even naast mijn schoenen.

  Werk en autisme

  In veel bedrijven werken ook mensen met autisme, ook bij een klant van mijn werk. En dit leverde vorige week ook even een dingetje op. Ik had een parkeer naar de afdeling gebeld die de post bij mij komt halen of koffertjes met documenten. Maar die dag bleef de post maar binnen komen en moest ik een aantal keren bellen. Werd ik later tijdens mijn dienst gebeld om niet meer zo vaak te bellen. Het blijkt, zodra de telefoon overgaat op die afdeling, dat iedereen meteen stopt met werken en het dan weer even duurt voordat iedereen weer aan het werk is. Gezamenlijk hebben we naar een mooie oplossing gezocht.

  arcen

  We hebben wel besloten om volgend jaar de zomervakantie anders in te gaan delen. Ik heb nog even om er over na te denken, voor 31 december moet ik mijn keuze maken en kijken wat de mogelijkheden zijn. En natuurlijk heb ik zoveel uurtjes verlof?

   

  XKa