Meteen naar de inhoud

Dilemma

  Zo verloopt alles easy en smooth en voordat je, je kont hebt gekeerd is het compleet chaos in mijn hoofd en dan wordt er verwacht dat je gaat kiezen.

  Let’s get the party started

  Ik heb al eens verteld dat ik in de beveiliging werk. 24/7 dienstverlening en preventie, gastvrouw en hoe de functie tegenwoordig door opdrachtgevers ingevuld dient te worden. Je moet van vele markten thuis zijn. De lijnen vervagen zo langzaamaan. Sommige klanten verwachten dat je bijna een technisch ing bent en anderen houden het liefst alles voor zichzelf zodat je een veredelde receptioniste bent. Maar wel af en toe foei moet zeggen. De afwisseling daarin vind ik persoonlijk niet erg. Zo leer je weer een heleboel.

  Aanbestedingen

  De klanten die gebruik maken van beveiliging zijn behoorlijk onderhevig aan aanbestedingen en of aandeelhouders of aangestuurd worden vanuit een ander land. Ergens is dit bepaald en lollig worden we er niet van.

  Zo ben ik inmiddels al aan mijn 5de werkgever toe, niet dat mijn werkplek of standplaats veranderde, maar mijn uniform wel. Wat wel enige stress veroorzaakt. En dat is nu net het puntje waar ik momenteel tegen aan loop.

  Overgaan

  1 van de objecten waar ik werk gaat binnenkort verder met een ander beveiligingsbedrijf en dit ging nogal snel, vlot, hectisch. Waarbij het kat en muis spel is begonnen en men het kaas niet van het brood laat eten. Maar wat heb ik eraan? Helemaal niets, of toch wel?

  lekker-genieten-opdeberg-eten-koffie

  Momenteel werk ik op twee locaties die totaal verschillend zijn. Bij de één draai ik geen late of nachtdiensten, heel af en toe een zaterdag omdat men aan het verbouwen is. De andere locatie is 24/7 beveiliging en veel meer gericht op beveiligingswerk. En dit laatste bedrijf gaat over naar een nieuw beveiligingsbedrijf.

  Centjes

  Dat het om centjes gaat is wel duidelijk. Maar ze zitten wel aan mijn boterham en geloof mij maar, met drie pubers in huis gaat dat brood snel op. Bij mijn huidige werkgever, waar ik overigens zeer tevreden over ben, is het wel afwachten waar je weer geplaatst gaat worden, en tot nu toe heb ik niets gehoord. Bedrijf is stabiel en heeft ruim 4000 beveiligers rondlopen.

  Snap jij het nog

  Het nieuwe bedrijf is kleiner en timmert hard aan de weg om meerdere objecten te krijgen. Er lopen hier 700 beveiligers rond. Ze gaan een beetje terug naar begin van deze eeuw en dan wel in de positieve zin. Er wordt gepland met een vast rooster en dit gebeurt op de locatie zelf, korte lijnen. Dat geeft alvast veel rust voor thuis en ook afspraken maken wordt iets makkelijker. 1 op 1 over, geen verlies van uren of loon en doorgroeimogelijkheden. Maar wel op 1 locatie. Tot 2012 deed ik dit altijd en dat was ook wel fijn, lekker duidelijk en onderling kon je makkelijker een dienst ruilen zonder dat het verlof kostte. Maar de arbeidstijdenwet laat niet zoveel meer toe binnen de cao, tenminste niet bij ons. Als je ergens anders werkt dan maakt het opeens niet meer uit. Snap jij het nog?

  Honkvast

  Ik ben zelf behoorlijk honkvast, maar er gebeuren momenteel zoveel dingen. Klanten die we verliezen en er nieuwe klanten bijkomen, maar dan niet binnen mijn reisafstand.

  juffen-zes

  Waarbogen

  Alles lijkt mij leuk, maar ik wil een aantal zaken waarborgen en dat is mijn gezin. Dat gehobbel met uren en vreemde tijdstippen, daar ben ik wel een beetje klaar mee. Een aantal weken geleden was ik zes dagen druk aan het doen in Zwolle en haalde net de 40 uur. Pfff en dat heet dan parttime werken. Mijn insteek is, een aantal dagen werken van 8 uren en dan drie dagen niet, maar da’s moeilijk hoor, want volgens de cao mogen de planners mij 5 dagen voor 6 uren inplannen. Hallo maar dat was niet de reden dat ik 12 jaar geleden iets minder ging werken. Je blijft er maar druk mee. Time to change, i think. En ook de bonden moeten dit eens een keer gaan begrijpen!

  testbeeld-speciaal-onderwijs

  Maandag leg ik mijn ei. Maar wat een lastig dilemma.

  XKa