Meteen naar de inhoud

Dagboek van goede voornemens week 1

  wandelen dieet karinskast

  Voornemens om goed de eerste week door te komen.

  Inmiddels gaat het stukken beter, na de katterige 1 januari en heb ik mijn eerste vroege werkdag er weer op zitten. Een aantal collega’s hebben het over een detox weekje of een tijdje een dieet volgen, goede voornemens. Mijn dochter Amylyn en mijn jongste zoon, Jurgen doen ook een klein beetje mee. Overal support.

  pos wijn voornemen bootcamp

  Voorlopig even niet.

  Bootcamp bij Funfit Steenwijk

  Op dag 2 krijg ik een app berichtje binnen van mijn schoonzusje, of we zin hebben om vrijdag een bootcamp te volgen bij haar. Wablief? Eerst maar even googelen wat dat is. Lijkt mij gezellig alleen ik vraag mij af of dit ook bij daglicht moet gaan plaatsvinden? Al dat geril en gedril en ik weet niet of ik zoveel corrigerend, straktrekkende, platdrukkende bh en ondergoed, shirt, broek heb. Amylyn meteen enthousiast, ik doe mee en ze haalt zelfs haar meest a sportieve vriendin over. Oké dan doe ik ook mee.  Tijgerbalsem, check, warmtepleisters, check. Ik heb al decennia geleden iets aan sport gedaan.

  Sonja Bakker

  Nu ik Sonja Bakker volg, wat ik trouwens heel prettig vind, ik hoef geen calorieën/ koolhydraten te tellen. Wat wel een beetje lastig is dat door het anders eten mijn insuline gebruik moet aanpassen en goed op moet letten wat een aantal eenheden met mijn bloedsuiker doen. Daardoor eet ik soms twee eierkoeken in plaats van één en heb ik gisteren tot drie keer een glas ranja moeten nemen omdat ik een hypo had (lage bloedsuiker). Mijn systeem (lichaam en hersenen) hebben even tijd nodig om te resetten.

  Ook heb ik de agenda van Fajah Lourens gekocht. Killerbody, hier staan ook goede tips en doelen in die ik wil behalen en geeft zo een steuntje in de rug.

  dieetmeten goede voornemens

  Autisme en intake

  Donderdagochtend hebben we het intakegesprek gehad voor Jurgen in verband autisme (ASS) en verwante zaken. Ik zag er wel tegenop maar Jurgen pakte het goed op en we hebben een rondleiding gehad in het huis waar hij straks af en toe naar toe gaat. Ik zit nu wel nootjes te eten en die staan niet in het Sonja boek, maar het is wel even een drempel die we overgestapt zijn. Ik vertel er later meer over.

  Verjaardag

  Zaterdagmiddag op verjaardag bezoek geweest bij Natalie, gelukkig genoeg rauwkost en pretzels, van die dingen waar je een hapje van neemt en dan niets proeft en bij het volgende hapje een zoutkorrel proeft, het is knaagbaar. Deze dag verliep ook een beetje anders, ik heb ’s avonds pindarotjes gesnoept. Ze keken mij zo aan toen ik het kastdeurtje open deed. Zucht, chocolade en Moi zijn hele goede combinaties.

  wandelen dieet karinskast

  Frisse neus

  Zondag had ik wel wat last van spierpijn en dan vooral in mijn schouders. Jurgen vertelde dat hij okselspierpijn had. Ik denk dat hij bedoelde zijn borstspieren ?. Het was mooi weer en we zijn even het bos in geweest, toen we terug liepen naar de auto stond de hele parkeerplaats vol. Meer mensen die even een frisse neus wilde halen.

  We hebben de eerste storm dit jaar weer gehad en morgen gaat het gewone leven voor velen weer beginnen, scholen starten weer en de kerstvakantie is officieel voorbij.