Meteen naar de inhoud

Dag 1 C9 Cleansing programma en Diabetes type 1

  Aloe Vera

  C9 cleansing en diabetes

  Vanmorgen kon ik even uitslapen, het was gisteravond laat geworden van een leuke en intensieve trainingsavond. Weer super veel geleerd 😊 Maar hoe zit het nu met diabetes type 1 en een cleansing of afval programma te volgen.

  A: Voordat je begint, begin dan een paar dagen eerder met je voedingspatroon aan te passen zodat je weet wat er met je bloedsuiker gebeurd. Het zou zonde zijn als je dit tijdens de C9 cleansing ondervindt.

  B: Overleg met je diabetesverpleegkundige wat je van plan bent te gaan doen. Zij kan je helpen m.b.t. voeding en eenheden insuline die gebruikt dienen te worden.

  C: Zorg ervoor dat je de meeste boodschappen in huis hebt en vertel je omgeving wat je gaat doen.

  D: Zorg dat je altijd dextro, of wat ik zelf altijd bij mij heb, AA drink of ranja bij je hebt. Met ranja bedoel ik niet de zero of light versie. Dit zijn snelle opneembare suikers.

  Ontbijt met Garcinia

  Ik startte met het meten van mijn bloedsuiker, die was 14,3 en dat is wat te hoog om mee op te staan, maar de oorzaak weet ik. Gisteravond nog wat kaas en worst gegeten. Mijn ontbijt bestond uit twee Garcinia plus capsules en dan moet ik zeker een half uur wachten voordat ik de Aloë vera drank mag drinken. Op dit moment spuit ik nog geen insuline, omdat ik anders in hypo terecht kom.

  Aloë vera peaches en eenheden

  Na drie kwartier neem ik 120 ml Aloë vera peaches drank en vul dit aan met water tot 350 ml. Je moet circa 2 en halve liter water drinken op een dag en dit is een mooie start. Ik besluit nu om drie eenheden insuline te gaan spuiten. Dit omdat er 10 gram koolhydraten op de 100 ml Aloë vera peaches drank zitten. En ik heb 120 ml gedronken. Ook zit er fructose in, of anders gezegd, Fruitsuiker. En daar stijgt mijn bloedsuiker ook een ietsiepietsie van.

  Dan is de Forever Therm aan de beurt, dit moet ik met eten innemen, anders kan je misselijk of duizelig worden. Ik besluit een halve appel te eten en de rest van de appel, met spinazie, paksoi en bleekselderij in een smoothie te verwerken zodat ik dit vanavond kan gebruiken.

  Even uitzoeken

  Een half uur voor mijn lunch neem ik wederom twee Garcinia plus capsules en wacht wederom ruim 30 minuten, in de tussentijd kleed ik mij om naar mijn werk te gaan en maak de shake klaar met havermelk en een flesje met 120 ml Aloe drank aangevuld met water. Mijn bloedsuiker is ietwat gestegen naar 15,7. En ik besluit 7 eenheden te spuiten. Waarschijnlijk heb ik vanmorgen wat te weinig insuline gespoten of komt door middel van de Garcinia toch al wat rommel los uit mijn lichaam. De chocolade shake vond ik erg lekker en de Aloe drank is ook prima te doen.

  meten

  S’middag herhaal ik het riedeltje van de ochtend en eet komkommer en wortel als tussendoortje. Rond 15 uur neem ik de Forever Fiber, ik had dit alleen in een plastic bekertje gedaan en niet goed gemixt, daar krijg je klontjes van.

  Bloedsuiker

  Voor het avondeten is mijn bloedsuiker gedaald naar 10 en ik gebruik 6 eenheden insuline. Ik heb mijn smoothie en Aloe drank voor mijn beeldscherm staan en af en toe neem ik een wortel. Het valt mij enorm mee, alhoewel ik wel vaak moet plassen. Dit is ook logisch want je moeten ruim 2 liter water drinken op een dag om alle rommeltjes af te voeren. Maar ik voel mij goed en scherp. Zo scherp dat ik bemerkte dat mijn collega wel heel lang op ronde was en ik maar eens ging kijken waar hij uithing. Stond die lekker te kletsen :). Kan gebeuren.

  Vanavond nog een grote beker met Aloe drank en water en ik heb nog een appel gegeten. Dit omdat ik wil voorkomen dat ik vannacht een hypo krijg. Hypo’s in de nacht zijn zo niet grappig. Een nachtelijke hypo zorgt bij mij meestal een strooptocht door alle kastjes, waardoor ik in de ochtend in een enorm hyper terecht kom.

  Ik spuit 14 eenheden langwerkende insuline.

  Dag 2 C9 Cleansing programma en Diabetes type 1

  Wat valt mij het reuze mee om het C9 Cleansing programma te volgen. Ik heb geen last van gekke bijwerkingen en mijn bloedsuiker blijft redelijk stabiel, hoe fijn is dat. Vanmorgen was mijn bloedsuiker 8, dus die moet nog een tikkie naar beneden.

  Bij personen die geen diabetes hebben zit de bloedsuiker vaak tussen de 4.5 en 6, die wordt allemaal vanzelf geregeld door je alvleesklier.

  De alvleesklier produceert twee hormonen die belangrijk zijn voor de stofwisseling van koolhydraten en suikers, namelijk glucagon en en insuline. Deze hormonen regelen je bloedsuikerspiegel. Insuline en Glucagon worden geproduceerd in de eilandjes van Langerhans.

  In deze blogjes vertel ik wat meer over hypo’s en hypers.

  Lastig kaas

  Dag 2 van het C9 cleansing programma is precies hetzelfde als dag 1. Waar ik vanmorgen wel een beetje moeite mee had, was de gedekte ontbijttafel. Ik ben namelijk gek op kaas en een cracker met kaas gaat er altijd in. Maar nu nog even niet. Ik ben maar snel onder de douche gesprongen.

  wijn-kaas

  Ik voel mij goed. Niet slap, of hoofdpijn of stinkende luchtjes om mij heen. Heerlijk. Ik raad het eigenlijk iedereen aan om dit programma te volgen. Zeker als je wat schommelt met je energieniveau.

  De rest van de dag was mijn bloedsuikerspiegel rond 6 en dit is prima. In het begin is het altijd even zoeken wat de supplementen, Aloe vera drank en de rest met je bloedsuikerspiegel doen. Maar omdat je wel eet krijgen je hersenen niet het seintje, we gaan alle vetten en rommel vasthouden. Dit gebeurd veelal bij crashdieëten, je blijft dan een tijdje hangen op een bepaald gewicht en de kans is groot dat je na een crashdieet net zo hard of nog meer aankomt. Daarbij ben ik niet aan het dieëten maar aan het cleansen, wat wel een mooie opstap is om de F.I.T F15, beginner van Forever te gaan volgen.

  Karins kast favicon

  XKa