Meteen naar de inhoud

Begin 2019 en eind 2019

  2019 was voor mij een jaar met ups en downs. Ik had besloten om geen goede voornemens te hebben, ik zou het wel ervaren dacht ik bij mijzelf. Nou en hoe!

  Geen energie

  Onze inkomens die met €1000 per maand daalde en allerlei gemafklap met personen waarvan ik dacht, ga wat doen met je leven maar laat ons erbuiten. Geen zin in en vooral geen energie aan willen verspillen. Dat verspillen is dan wel gebeurd en op een dusdanige manier dat iedereen hier in huis er kriegel van werd. Je steekt elkaar toch een beetje aan met negatieve dingen, maar ook met positieve dingen.

  Snot verkouden

  Vanavond belde ik mijn moeder of zij oud jaars avond bij ons wilde zijn. Toen ze opnam dacht ik even dat ik een tante van mij aan de foon had, maar het was toch echt mijn eigen moeder die snotverkouden en lamlendig met heel veel tissues op de bank zat en de heleboel bij elkaar zat te niezen. Ze is niet fit en laat ons dinsdag weten of ze komt borrelen en logeren. Mijn man belde zijn moeder en die antwoorde, ik kijk liever uit mijn raam naar het vuurwerk dan al het gedoe eromheen. Zij heeft als 6-jarig meisje vanuit het zolderraam gekeken naar alle lichtjes die vielen op de steden terwijl haar ouders het liefst in de schuilkelder zaten. Het was oorlog en Eijsden lag nogal behoorlijk op de route om het een en ander te laten vallen. Zo was er een kledingkast waar de kogels doorheen waren gevlogen en in alle kledingstukken op de linkerflank van de borst een gat zat.

  Vuurwerk heeft dan een hele andere betekenis! Dit geldt ook voor onze drie huisdieren. En de vreselijke foto’s die in kranten en op sociaal media worden getoond bevestigen mijn gruwel tegen vuurwerk en onaangepast gedrag. Oké dit was even een siteslip.

  Stemmetje

  Als ego ben je geneigd om negatief te denken, da’s dat vervelende stemmetje in je hoofd, maar dat stemmetje kan je ook blokken, negeren en vanuit je gevoel en vooral je eigen trots te gaan denken.

  Na een hoop gedoetjes en de spiegel eens even goed voor mijzelf te hebben neergezet, bedacht ik mij, nee ik ben geen blonde doos. Alhoewel ik clown bassie en pornoblond in mijn haren heb gesmeerd en dit was niet de bedoeling 😊

  Los laten

  Heb ik toch best wel wat stappen gezet. Bewust zijn van mijn omgeving, besloten mijzelf te zijn en besloten het oude los te laten en het nieuwe te omarmen, klinkt zweverig he, maar dat is het niet. Het zijn kleine stapjes en die kleine stapjes merk ik. Ik mag mijzelf zijn op mijn werk, ik mag mijzelf zijn bij Forever, gewoon mijzelf. Oké ik ben nogal kort door de bocht, maar wel op een goede manier. Ik hou er niet zo van om alles te moeten verpakken met lintjes en strikjes om een boodschap over te moeten brengen, en dat geeft weleens een dingetje. Ik hou van feiten en niet van aannames. Aannames zijn vaak negatief.

  Kortom, stel je doelen duidelijk voor iets wat je wil in 2020, er is weer een decennium voorbij en geloof in jezelf, hou dat vast en stel desnoods je doelen bij. De negatieve dingen laat ik dan ook achter in 2019. Shine bright like a diamond.

  Heel veel voornemens

  Voor 2020 heb ik enorm veel voornemens en ik wil mijn voornemens waar maken. Ik heb in een korte tijd mooie mensen ontmoet die mij helpen en ondersteunen en dat mag ik jou ook vertellen. Iedereen leert van elkaar en dat is de kracht.

  Maar voor alles geldt, begin bij jezelf en wat wil jij? Sparkle!

  XKa