Meteen naar de inhoud

28 augustus 2018

  tulp-bollenveld

  Vandaag zou je 67 jaar geworden zijn, de teller bleef bij 63 steken. Niet kunnen genieten van je pensioen en van de leuke plannen die je alvast had gemaakt met ma.

  Niet meegemaakt

  Niet wetende dat je er nog een kleinzoon bij hebt gekregen. Supersnelle en lachebekje Sven. Dat Amylyn toch niet richting de sportopleidingen is gegaan en helaas nog een keer examen moet doen voor haar rijbewijs. Ook haar gala heb je niet mee kunnen maken. Maar ze zag er mooi uit. Dat bij Jurgen en Marinus ASS is vastgesteld. Geen dag hetzelfde.

  Momenteel zijn alle kipjes rondum hause

  Iedereen woont in dezelfde stad wat op zich ook een unicum is. ?

  Leuk minder leuk

  Ik ben met Amylyn naar Antwerpen geweest om Justin Bieber live te aanschouwen en afgelopen jaar een hotelletje genomen in Utrecht, alvast sfeer proeven en waar haar school staat. Vandaag is haar tweede dag. Met Jurgen naar Ariana Grande geweest en Marinus en Hans hebben Rotterdam onveilig gemaakt. Overigens vergeet ik te vertellen dat Jurgen vier en halve dag niet thuis woont, maar bij auti-start. Dit is wel even een hele spoorlijn geweest om te nemen. Van Onnen naar Maastricht en weer terug. Maar we gaan ervan uit dat het allemaal tijdelijk is. Autisme en diabetes is een hele aparte tak van opvoeden en sport. En net zoals met vele “dingen” het één is het ander niet.

  Krant

  Je broertje die de landelijke krant haalt om een punt te maken. Pretplantjes in de kofferbak en dan een rondje stad. Wel netjes afgeleverd bij oom agent. We snappen het ook wel waarom er een punt gemaakt werd en ik weet zeker dat je eerst heel verbaasd zou zijn maar daarna enorm zou lachen. ?. Zat niets geks bij.

  15

  We zijn 15 sigaretjes per dag minder gaan roken, gestopt maar wel 15 kilootjes aangekomen. Dat is wel even een dingetje. Nu een weg zoeken om die er weer af te krijgen.

  Vreemd

  De afgelopen vier jaar zijn er vele leuke maar ook minder leuke dingen de revue gepasseerd en je was er gewoonweg niet bij. Dat is vreemd en ook oneerlijk. Het kan zomaar over zijn. Wat zonde dat mensen vaak in het negatieve blijven hangen. Jij zou zeggen, hup schouders eronder en door en maak je niet druk wat je niet kan veranderen.

  2014 was een heel naar jaar, Rob die onverwachts overleed en een half jaar later jij. Dit veranderde wel mijn kijk op de wereld. En het was ook een harde les, dat sommigen alleen met zichzelf bezig waren en niets van zich lieten horen. Het hoort bij het ouder worden. Maar dit vind ik er het minst leuk aan.

  65

  Dit jaar wordt ma 65 en daar maken we een feestje van. Afgelopen weekend vierde de familie de verjaardag van tante Jannie, een paar jaar geleden was dit een drievoudige verjaardag van jou, om Piet en tante Jannie. Er zijn stenen in de rivier verlegt.

  Bucket list

  Op één of andere manier heb ik het idee dat ik een soort bucket list moet afwerken. Maar dan met leuke dingen. Ik heb dan wel in mijn gedachten wat zou jij doen? Ik denk veel reizen, tuinieren en veel dingen ondernemen met je kleinkinderen, dat weet ik zeker. De eerste stapjes zijn gezet.

  Ik bekijk oude foto’s en ik realiseer mij dat de foto’s die ik nu maak en jij hebt gemaakt veel overeen komen. Bloempje hier, uitzichtje daar, beestje zo, en vooral zelf niet vaak op de foto staan.

  Langzaamaan heeft het een plekje gekregen en ik weet dat je bij belangrijke zaken aanwezig bent.

  Pap een hele fijne verjaardag X

  XKa