Meteen naar de inhoud

Slachtvoer

  blij-kip-haan

  Koe-slachtvoer-gevoel

  Voor mij werk rij ik op tijden dat de meesten nog heerlijk op één oor liggen. Tussen half zes en zes uur kom ik wel heel veel vrachtauto’s tegen met dieren erin tegen, of laat ik het zo zeggen die haal ik dan maar in. Slachtvoer!

  Vervelend gezicht

  Ik betrap mijzelf erop dat ik het steeds een vervelender gezicht vind en er een naar gevoel bij krijg als ik in de vroege ochtend weer zo’n vrachtauto inhaal en ik een jonge koe (pink) een snuifje lucht zie opnemen door de spijlen van de vrachtauto. En ik weet dan dat het dier over een paar uur dood is en tot in onderdelen ergens in een supermarkt terecht komt. Ook wetende dat de andere koeien toe zien hoe metgezellen afgeslacht worden.

  blij-kip-haan

  Witte bollen

  Ik zie ook vaak van die witte bollen in, van die kratten, in een slachtauto. Nu vind ik het zelf al snel erg waaierig in mijn auto met de ramen open en laat staan bij bepaalde windkracht dat mijn trommelvliezen er niet van kunnen genieten. Die kipjes zitten hun laatste minuten te verwaaien, kleumen in zo’n slachtauto.

  Drie dagen

  Is het nou niet gewoon mogelijk om een aantal dagen in de week geen vlees te eten, wereldwijd? Gewoon drie dagen geen vlees. Ik mijd het woord vegetarisch bewust omdat ik vlees op zijn tijd wel lekker vind maar niet van die opgespoten kippendijen of vlees van jonge dieren. Komt er niet in. En die vreselijke gepaneerde schnitzels waar mijn schoenzolen u tegen zeggen. Was dat nu de reden waarom een dier dood moest. Om het te verprutsen?

  Wreed

  Af en toe komen er op tv beelden voorbij hoe de slachterijen met de dieren omgaan. De dieren zijn al in doodsangst  en dan ook nog als een voorwerp worden behandeld, mishandeld. Dieren hebben gevoel en huilen, zijn blij en vragen aandacht en willen af en toe een knuffel van elkaar en misschien zelfs wel van een mens.

  dood-dier-slacht

  Lulhaantjes

  Maar het lulhaantjes gedrag en het niet willen opletten wat je nu eigenlijk koopt en vraag je eens af, moet een hele koe dood omdat jij een karbonade voor wil zetten aan je kinderen die het waarschijnlijk niet eens opeten?

  Brie en

  Er zijn enorm veel alternatieven en ook al vinden sommigen dit wat lastig, het is een kleine aanpassing in de week. Drie dagen geen vlees, kip, vis of iets wat je aankijkt. Heerlijk toch, denk aan een salade met brie, sla, tomaten, walnoten en verantwoorde honing wat pasta erbij en eventueel een lekkere salsasaus. We doen dan een beetje aan klimaatverbetering, dieren welzijn en je eigen systeem heeft het niet zo druk.

  salade-brie-walnoot

  XKa