Meteen naar de inhoud

Ouder worden

  ojee

  ojee

  Iedereen wordt ouder en bij de één gaat dit wat geleidelijker dan bij de ander, de één heeft er last van en de ander omarmt het.

  Ik zit daar een beetje tussenin.

  Wijsheid komt met de jaren

  Het bekende spreekwoord. Wijsheid komt met de jaren, daar zit wel een hele kern in. Ik maak mij minder druk om de drukte van andere mensen waar ik toch niets aan kan veranderen, ik maak mij minder druk om wat andere mensen van mij vinden. Waarom zou ik ook.

  Maar wat ik minder lollig vind. Wijsheid met het verstrijken van de jaren, dat vind ik leuk, mooi, wijs en vooral heel erg fijn. Maar wat ik minder lollig vind. En dat is dan nog niet eens de grijze haar die ik af en toe aan tref en er met mijn tweezer weer verwijder. Helaas werkt het niet zo met mijn huid.

  Blijkbaar heeft iedereen een goede kant van zijn of haar gezicht wat instawaardig gekiekt kan worden, ik ben nog steeds op zoek of dat de linker of rechter kant is.

  Hangen

  Er gaat van alles hangen behalve je tandvlees en om de boel enigszins in een toonbare proportie te brengen en te houden moet ik net zoals de jonge meiden nu doen, bh’s met pausecapjes aanschaffen, alleen bij mij is dit om het een en ander te voorkomen en de boel enigszins op de juiste plek te houden.

  Zo had ik ooit ergens gelezen dat een glad kussensloop de slaapvouwen in je gezicht in de ochtend verminderen. Het gevolg van een glad dekbedovertrek is, A, ik weet precies waar een haakje aan mijn teennagel zit en B, als het heel koud is dan krijg ik zelfs een elektrisch veld onder mijn dekbed inclusief blauwe vonkjes met als gevolg een banarama kapsel de volgende ochtend. Maar wel zonder slaapvouwen in mijn gezicht. Je moet er wat voor over hebben.

  Botox

  Via de media worden we bestookt met allerlei strak en gebotoxte dames die menen dat een crème supersoepel en antirimpel werkt. Hoe dan? Ik doe niet aan botox, laat mijn salaris niet toe en ik vind het nog steeds leuk dat mijn wenkies meebewegen met de rest van mijn gezicht. Ik kan naturel verbaasd kijken.

  Water drinken is ook zo’n ding. Het lukt mij niet altijd om acht glazen water weg te klokken op een dag. Wel koffie, sapje, wijntje enzo dat lukt wel. Op goede dagen, dan loop ik stoer te wezen met mijn waterflesjes en dan realiseer ik mij op de terug weg van mijn werk naar huis dat er nog een slokje water in mijn 500ml flesje zit. Kak weer een rimpel.

  zomer-eten-wijn-fris-droog

  Hele vrouw gedoe

  En dan, het hele vrouw zijn gedoe. Eerst ongesteld worden, pukkels, haar wat niet wil wat jij wilt, humeurtje, vergeetachtigheid, paracetamol, doorlekken, tampons vergeten. Zwanger zijn, blij blij ei maar daarna hoop je dat het allemaal weer goed gaat komen daaronder en daarboven en dat je weer een beetje kan rondrennen zonder dat je organen los door je lichaam rammelen. De hele santakraam is opgerekt en gestrekt. Wel tof dat een vrouwenlichaam dat allemaal aan kan, maarre 9 maanden op 9 maanden af. We lijken wel van die sponsjes.

  Oogleden die het zicht vertroebelen. Ik heb daar een crèmepje voor, een oranje stick en daar zit iets in, wat de boel weer wat opfrist. Maar is eigenlijk voor mannen bedoeld. Zie je wel mijn testosteron komt omhoog.

  3

  Gillend gek worden van je gezin en het liefst alles achter het behang plakken omdat ze geen reed snappen dat je in een serieuze opvlieger zit of een meltdown hebt. Niet meer dan twee afspraken op een dag plant, ik doe er niet meer dan twee anders raak ik frustie. De hond en de kat moeten ook niet tegelijk aandacht vragen. Opstellen in rijen van 3.

  Foppe-relax-vrijheid

  Mijn handen hebben altijd al oud geleken en ik smeer mij ook helemaal suf met allerlei crèmes, maar strakker wordt de boel er niet van, wel zachter met als gevolg dat ik bij de fysio met tumbells in de weer moest en mijn handen dusdanig glad waren dat die dingen op de vloer belanden. Zucht.

  karinskast bootcamp pijn sonjabakker

  Noorden

  Een liftje naar het noorden her en der dat vind ik helemaal niet erg en een strak trekkertje ook niet, maar overdrijf niet.

  Uiteindelijk zijn het je ogen en je lach die alles vertellen. En als je nagaat, hoeveel supermodellen zijn er op de teller van de wereldbevolking. Heel weinig en wij met onze opvliegers en oude handen zijn er met velen. En, gelukkig dankzij sociaal media, zijn veel modellen ook duidelijk over ouder worden en ze werken er ook knetterhard voor om hun lichaam in vorm te houden en behouden. Laten we dat niet vergeten. Ik eet niet altijd gezond en doe zo weinig mogelijk met zware dingen. Ik ben gewoon een mama die een leuke baan heeft met drie geweldige kinderen en een lieve man. Maar af en toe wel even los wil van het zuiden.

  XKa.