Meteen naar de inhoud

Omdenken

  Mijn vrije weekend zit er bijna op. Morgenochtend gaat mijn wekker weer allejekes vroeg. Maar wat heb ik de afgelopen weken veel geleerd. Vooral met omdenken of laat ik het zo zeggen een positieve mindset.

  Iedereen heeft een verhaal

  Enige tijd geleden, zo vlak voor het coronatijdperk, had ik een training van ons team van Forever. Allemaal vrouwen die, op wat voor manier dan ook, iets te vertellen hebben. Zo heeft ieder haar specialiteit en dit wordt dan in een grote kom gegoten en er komen dan schitterende ideeën uit. Momenteel zijn we bezig met een training te ontwikkelen waarin iedereen haar ei in kwijt kan. Ik ben nog een beetje zoekende naar mijn ei, maar ik denk dat ik um bijna gelegd heb. 😊

  Er werd verteld over boeken of personen die een inspiratie zijn voor sommigen van ons. Ik dacht eerst, waar hebben zij het nou allemaal over. Je moet toch gewoon hard werken en gaan met die banaan? Dit duurde even voordat dit bij mij geland was. Hoe kan een boek mij nou inspireren dacht ik bij mijzelf. Maar ik dacht helemaal fout.

  Boeken gelezen

  Ik heb het boek “Rijkdom, vraag en het is gegeven van Esther en Jerry Hicks, gelezen”. Ik heb het met een glimlach gelezen en achteraf dacht ik, had ik dit maar 20 jaar eerder gedaan. Omdenken. Ik bleek in een cirkeltje te denken en dacht dat het allemaal zo hoorde? Dit heeft ook te maken met opvoeding en wat ik geleerd heb op school. Je moet een vaste baan hebben en je moet je zekerheden veiligstellen, allemaal logisch, maar hoe zit het dan met je eigen geluk en gevoel. In het boek wordt dit goed uitgelegd en ja er is meer tussen hemel en aarde.

  Nieuwe dingen uitproberen

  We zijn een maand onderweg met het promoten en online verkoop van onze mooie producten. Vanaf het scherm lijkt het allemaal appeltje eitje, maar er zit enorm veel werk in en we zijn ook nog niet klaar. Maar zo leuk om te doen en nieuwe dingen leren en uitproberen.

  Daarnaast heb ik ook mijn werk en dit is momenteel erg druk, iets met een systeem dat niet lekker draait, maar ook leuk, nu leer ik tenminste de namen bij de gezichten kennen. En om half 10, 2 koppen sterke koffie om weer bij de les te blijven.

  Stamboom

  Wat ook leuk is om te vertellen. In 2006 ben ik begonnen met een stamboomonderzoek van zowel mijzelf als die van mijn man. Op het internet en in de archieven is enorm veel te vinden. Een paar weken geleden kreeg ik een mail van iemand, waar ik nog nooit van gehoord had. Blijkt familie te zijn en inmiddels zijn we gegevens aan het uitwisselen. Mijn schoonzus weet ook het e.e.a en we zijn allemaal reuze nieuwsgierig. Toevallig, toeval bestaat niet, dat 1 van mijn kinderen op een zakdoekje had geschreven, ik wil een DNA-onderzoek van mijn afkomst? Ik zei dat komt nog wel, ik vond het best wel prijzig. En op het moment dat ik besloot te gaan kijken hoe zoiets nu werkt, had ik twee onderzoeken voor de prijs van 1. Via my heritage kan je een onderzoek doen van waar onze voorouders vandaan komen. Super spannend om dit te mogen ontdekken.

  Dreams ar only dreams until you wake up and make them real.

  Deze tekst staat ingelijst op mijn bureau en vandaag heb ik de foto van mijn vader met Koningin Beatrix en prins Claus ernaast gezet. Waarom, ik weet wat voor pad mijn vader gelopen heeft en wat ben ik trots op mijn vader. He kick some ass. Hij heeft een aantal jaren als technisch specialist mogen mee treinen op de koninklijke trein. Toen mijn vader deze baan, erbij kreeg, was er iemand die in hem geloofde en wat was mijn vader en ook mijn moeder trots. Het was hard werken, maar mijn vader had er enorm veel plezier in.

  Trots

  Ik zie nu dingen bij mijn kinderen die mijn vader  en ikzelf ook hebben gedaan, rechts beginnen en links eindigen of andersom. Onze dochter weet nog steeds niet goed wat ze wil, ze maakt haar school af en neemt dan een tussenjaar om te bedenken wat ze wil. Het is ook lastig om op een jonge leeftijd je toekomst te moeten bepalen, ons schoolsysteem faalt hierin ook een beetje. Ik wilde vroeger eerst verpleegster worden en toen wilde ik het leger in of bij de politie, daarna op kantoor “iets doen”. Uiteindelijk in de beveiliging beland, met veel plezier, en ik doe van alles een beetje, waardoor ik een vrij brede horizon heb.

  Bewust en onbewust

  Vorig jaar heb ik bewust en onbewust en verandering in mijzelf op gang gezet en inmiddels leer is steeds beter om op mijn gevoel te vertrouwen en signalen, soms letterlijk, serieus te nemen. Klein voorbeeld. Mijn auto had in het verleden nogal wat vreemde gewoontes, zomaar uitvallen als ik aan het rijden was. Nu begon dit allemaal weer opnieuw, tot het enge toe. Rij je op de snelweg, valt ie weer uit. Maar telkens als ik in mijn auto stapte leek het of ik een sirene hoorde. Ik dacht dat ligt aan de wind die langs de auto zoeft. Maar gistermiddag besloot mijn auto er helemaal mee te stoppen en moest ik hals over de kop mijn moeder bellen of ik haar auto mocht gebruiken, dit kon gelukkig. Uiteindelijk is alles goed gekomen en wordt de auto zaterdag nagekeken, Hans heeft een aantal vloeistoffen weer aangevuld en de auto rijdt inmiddels weer, is nog niet helemaal klaar maar, de sirene hoor ik niet meer.

  Be gentle with yourself, You’re doing the best you can. That’s all.

  XKa