Meteen naar de inhoud

Maan energie en C9 clean

  Vroeger, toen de mens nog veel dichter bij de natuur stond en er nog geen klok bestand, werd er veel meer gebruik gemaakt van de maanstanden. De maan werd als kalender gebruikt en dagelijkse handelingen werden daarop af gestemd.


  De cyclus waarin de maan beweegt ten opzichte van de aarde, bestaat uit vier fases, opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Je kan de maanenergie goed voor jezelf laten werken. Door op bepaalde dagen dingen te plannen waar je misschien al heel lang tegen aanloopt en je erachter komt dat het net op die dagen wel gaat lukken.

  Laat de maan energie in je voordeel werken


  Vreemd is dat. Maar de natuur zou de natuur niet zijn als zij allerlei mooie dingen voor ons in petto heeft. En dat wij leren begrijpen hoe je energie van zowel de zon als de maan voor je kan laten werken.

  Maanenergie is vrouwelijk, Yin energie. De zon energie is mannelijk, Yang energie.

  De maan fases


  Nieuwe maan: In deze fase is de maan onzichtbaar voor ons en staat voor een nieuw begin. Dit is veelal de periode van stilte en afzondering. Je lichaam is gevoeliger waardoor je vanuit je intuïtie makkelijker in verbinding komt met je lichaam.
  Dit is een goed moment om plannen te maken, iets nieuws te beginnen, lief te zijn voor jezelf en je lichaam.


  Wassende maan: is de periode naar volle maan. Een periode van vernieuwing en stijging van de lichamelijke energie. Actie ondernemen, groei en vooruitplannen, sporten, uitrusten, werk, studie en gezondheid. Alles wat je nu opbouwt en versterkt heeft voordelen voor een latere periode. Je staat in je kracht, je gedachten zijn helderder. Een mooie periode om zelf te groeien.


  Volle maan: Alles bereikt een hoogtepunt. Dit kan zich uiten in emoties, zowel positief als negatief. Je kan je energieker voelen, creatiever. Dit is een periode om net dat laatste zetje te geven om je doelen te bereiken.

  Afnemende maan: De energie neemt af. Het is een periode om je dankbaar te voelen. Durven loslaten wat niet meer bij je past. Het is een periode van rust, reinigen. Dit gaat nu gemakkelijker dan anders.

  We starten de C9 clean, bewust op de dagen dat het nieuwe maan is. Dit doen we omdat de maanenergie voor ons lichaam en hoofd meewerkt en het daardoor gemakkelijker wordt om je doelen te behalen en behouden. Op veel kalenders staan de fases van de maan genoteerd, zelfs in mijn online google kalender.

  bestellen