Meteen naar de inhoud

Het is zo ’n dag

  hunebed genieput, ijs natte voet

  hunebed genieput, ijs natte voetSoms heb je van die dagen dat je beter in je bed kan blijven liggen.

  Vandaag was het zo’n dag! Ik dacht vanmorgen dat ik nog even kon blijven liggen, maar helaas 08:45 uur was ik toch echt wakker. Ik deed de gordijnen open en zag de witte daken en het mooie weer. Dat maakt het opstaan alleen maar leuker. Ik liep naar beneden en onderweg een 4 tal lampen uit gedaan. Overal waar de kinderen ’S ochtends komen moeten de lampen aan, maar uitdoen is er niet bij. Ik kom beneden en zie twee jongens op de bank liggen. Van Jurgen wist ik dat hij gisteravond niet helemaal lekker was, buikpijn en hij wilde een uur eerder naar bed. Maar Marinus zag er niet zo ziekjes uit? Nou zegt hij, ik voel mij heel erg spaghetti daarom ben ik niet naar school. Hans heeft de scholen gebeld en zo was mijn vrije dag gevuld met allemaal jongens.

  Mooi weer

  Omdat het mooi weer was wilde ik naar buiten, hond mee en even een frisse neus halen en mooie foto ’s maken. Het was even afwachten hoe het met de ziekenboeg ging, maar die wilden wel mee. Op naar de hunebedden.

  hunebedden mooi weer vriezen frisse neusmooie dag zo'n dag blauwe knie bam vallen

  Bevroren plassen

  Het had flink gevroren en onderweg waren er de bevroren plassen waarop even gesprongen moest worden maar, sommige plassen waren wat dieper met als gevolg dat Jurgen al snel een natte voet had. We liepen nog een stukje verder naar de genieput en uiteraard lag daar ook een dun laagje ijs over. Jurgen dacht dat hij erop kon staan, helaas twee natte voeten. We besloten weer richting de auto lopen omdat het best wel fris was. We waren bijna bij de auto en ik besloot dat ik wel een stukje kon hardlopen over het knollen en pollen veld. Ik dacht nog bij mezelf ik moet goed opletten waar ik mijn voeten neer zet, maar het was al te laat. Ik stortte gewoon neer, niet soepel maar Bam. En wie stond er toevallig net te filmen, juist. Dus dat.

  bam lopen mooi hond

  Lekker soepel

  Ik heb twee blauwe knieën en ik ben benieuwd hoe ik morgenochtend opsta. Maar een feit is wel, als je ouder wordt dat ook vallen niet meer lekker soepel gaat.

   

  XKa