Meteen naar de inhoud

Hoerenlampje

  licht-roze-hoerenlampje

  Een aantal jaren geleden, toen brocante heel erg in was, heb ik een hoerenlampje gekocht volgens mijn inwonende huisgenoten. Lees man en kinderen.

  Lamp-verlicht-roze

  Boudoir

  Het is een lampje wat thuis hoort op een boudoir. In de achttiende eeuw een mooi ingericht vertrek waar de vrouw des huizes zich kon terug trekken. Tegenwoordig heet dit slaapkamer.

  Rokken

  De kap is dubbel gevoerd met van die roze rokken en de binnenkant bestaat uit een dikke stoffige wand. De voet is van stevig tin. Een statige dame die staat te stralen en veel meegemaakt heeft.

   

  nee nee

  Het licht wat van het lampje afkomstig is doet meteen denken aan de Moulin Rouge. Helaas werd mij verboden om nog meer van dit soort lampjes te scoren op rommelmarkten en kringloopwinkels. Bang voor wat er komen zou?

  moulinrouge-paris-parijs-hoerenlamp

   

  Engels

  Uiteraard past ons hoerenlampje heel mooi in een Engels ingericht huis en zou dan meteen een heel andere betekenis hebben.

  licht-roze-hoerenlampje

  Maar zoals wel vaker voorkomt. Je koopt iets wat jezelf helemaal geweldig vindt en waar een ander gelijk allerlei denkbeeldige toestanden bij heeft. Het lampje blijft nog wel even maar voorlopig is die even opgeborgen.

  XKa