Meteen naar de inhoud

Het gesnuffelde bordje

  Gesnuffeld

  brengengeluk

  Soms heb je van die dagen!!

  Ik had vandaag middagdienst en dacht dat ik vanochtend mooi het huis voor mij alleen had. Rond half 9 kom ik beneden en zie een rare bult op bank liggen. Het duurt even voordat ik mij realiseer dat het Hans is in plaats van onze hond. Die heeft namelijk zelf belonend gedrag gecreëerd door tijdens onze afwezigheid in de woonkamer zichzelf te nestelen op alle stoelen en banken die hij maar kan vinden. Dit houdt voor ons in elke dag alle stoelen en banken met de stofzuiger afzuigen. A-lot of hair. Er komt een bezweet hoofd en nogal snotterend gemompel onder de deken vandaan. Het is mijn man en dat hij  toch zelf de huisarts heeft gebeld. Dat is voor het eerst sinds hele lange tijd, dacht ik bij mijzelf. Rond half 10 moet hij op appel komen.

  Intussen ga ik mij opfrissen en aankleden. Wasje draaien, hond uit, boodschappen doen, stofzuigen en ja ook de stoelen en de banken. Smoothie en thee klaarmaken inclusief een bolletje met kaas en een plakje cake voor Hans.

  Omkleden

  Na wat om gekeutel in huis kleed ik mij rond 12 uur om, hup uniform aan en richting werk. Vandaag geen grote overdracht alleen dat ik wat langer moet werken in verband met een vergadering. De middag verloopt vlot, het is nog redelijk druk en even na vijven heb ik eindelijk tijd om even met mijn collega te babbelen die bij mij in de receptie zit.

  Cateraar

  De cateraar meldt zich en hij wordt geholpen door onze gastheer. Omdat het een vrij kleine groep is werd mij gevraagd of ik de boel na het eten even wilde wegzetten. Je weet wel, van die bakken au bain-marie en een vlammetje eronder.

  Gesnuffeld

  Voor zeven uur ben ik klaar met mijn werk maar ik had wel gezien dat er een aantal servicewagentjes stonden met eten en drinken erop. Ik dacht bij mijzelf ik zet de boel bij de afwas en gooi de rommel weg. Na twee karretjes te hebben leeggeruimd en in de koude keuken neer te hebben gezet. Ga ik naar de pantry om de spullen en overgebleven eten van de cateraar op te halen. Tussendeur open en gaan met die banaan. Alles netjes op de service kar gezet en enige tijd later alles even afgespoeld. En toen gebeurde het, ik had een bord vast maar vergat daarbij mijn armen op te tillen. En gekletter van jewelste en een bord in duizenden stukjes. Op zoek naar een stoffer en blik en de scherven opgeruimd.

  Gesnuffeld bordje

  Ik besluit, na terugkomst in de receptie, de dame van de catering, die morgenochtend om kwart voor zeven weer aanwezig is, een mailtje te sturen. Het onderwerp, Bordje gesnuffeld. Ik leg in de mail uit wat er is gebeurd en heb het weer over een gesnuffeld bordje.

  karinskast bootcamp pijn sonjabakker

  Rond acht uur zijn alle medewerkers naar huis en kan ik gaan afsluiten. Ik rijd naar huis en laat de dag een passeren en denk terug aan de e-mail die ik had verzonden en schiet in de lach en realiseer mij dat ik een behoorlijke typvaut heb gemaakt. Ik zie het gezicht van de dame van de catering al voor mij en ik weet dat ze heel hard moet lachen maar voor alle zekerheid zet ik het toch maar even in onze groepsapp, voor de collega die morgenochtend weer moet starten. Die zal wel denken er zat wat in de koffie vandaag. Blond!

  XKa

  Tags: