Meteen naar de inhoud

Flamoes en pielemoos

  sex-online

  online-seks

  Dit gaat een beetje een vreemde blog worden, maar het is wel iets wat telkens terugkomt. Over enig privacy van wat je deelt op het internet en dan bedoel ik niet de huis, tuin en keuken verhalen en foto’s.

  Niet alles delen

  De politie besteed er regelmatig aandacht aan om geen seksuele getinte foto’s te delen via diverse apps en dergelijke, vaak gebeurt dit onder tieners. Ze denken dat ze bepaalde foto’s wel kunnen delen met de verkering die ze op dat moment hebben, maar owee als dat uit gaat of dat het vriendje of vriendinnetje het niet zo nauw neemt met de regeltjes om dit soort foto’s te delen zonder toestemming. Ik vraag mij ook af zou dit gebeurd zijn als in mijn jonge jaren er smart telefoons bestonden, ik denk het wel maar wel in mindere mate en ik denk ook dat wij wel wisten dat je er mee op moet passen. Je bent namelijk strafbaar als je dit soort foto’s van jongeren op je toestel hebt staan, dit geldt ook voor jongeren onderling.

  sex-online

  heb jij de inlogcode

  Kwaadwillende die contacten leggen met jongeren via facebook, insta en wat er nog allemaal aanwezig is. En die persoon in kwestie dan mee lokken met alle gevolgen van dien. Het is voor ouders best lastig om dat allemaal bij te benen, laat staan of je alle inlog gegevens van je kind hebt en wat er stiekem kan gebeuren. Lang leve het internet. Blijft onvoorspelbaar.

  Gesloten deuren

  Maar ook zijn er genoeg ouders die achter gesloten deuren het één en ander uitspoken en dit op de gevoelige plaat vastleggen en dat het net op slingeren. Via via hoor je weleens wat en ik zal dan de volgende keer zo’n persoon toch met andere ogen bekijken. Dan denk ik bij mijzelf houd je flamoes en pielemoos gezellig thuis en zeker als je kinderen hebt. Of je hebt ambities om op deze manier de industrie in te kunnen rollen? Dan kan je met je hele hebben en houden bekeken worden en je wordt er ook nog voor betaald. Kat in het bakkie.

  Razendsnel

  Jongeren zijn razendsnel en vinden ook dit soort foto’s, vaak gaat dit via via of hebben ze iets gehoord en gaan op onderzoek uit. Het is nogal lullig dat je kind dan net bij die jongeren op school zit. Laat staan wat een werkgever ervan gaat vinden. Jij bent wel één van de gezichten van het bedrijf. Dit wordt op een eventuele school reünie dertig jaar later nog  steeds besproken. Helaas pindakaas maar zo zit het menselijk brein nu eenmaal in elkaar.

  Wandelende flamozen

  Ook ik ken wandelende flamozen en pielemozen en dan schiet in een fractie van een splitsecond het toch door mijn hoofd en ja ik gooi ook een balletje op bij mijn vriendinnen of zij misschien jou wel kennen? Misschien doe ik wel precies dezelfde dingen in mijn slaapkamer maar dan zonder gevoelige plaatjes e.d. Cut de take staat er niet goed neem maar even een bakkie koffie. ?.

  Soms lijkt het wel aflevering van Jambers. Overdag is hij een medewerker in de ICT maar ’s avonds als het donker en stil in de straat dan gaan alle remmen los.

  Nu even niet

  Kortom voor diegene die het leuk vinden om dit soort dingen te delen begrijp dan wel dat ik weleens tegen mijn kinderen kan zeggen, nou even gezellig een taartje daar eten, doe maar even niet. Krijg gelijk beeld van slagroomtoefjes op plekken die niet op een taart zitten. Nee ik ga geen discussie aan dat het allemaal maar moet kunnen, op sommige zaken is het heel fijn dat er een taboe op rust. Taboe ook lekker daar laten.

  Goedele leert ons wel hoe het moet in de slaapkamer en ook zij wenst geen gekoekeloer.

  Online onvindbaar

  Wees bewust dat alles wat je doet te achterhalen is op het net, of je wil jezelf onvindbaar maken, omdat je ooit zo’n domme actie hebt uitgehaald? Het is mogelijk om je redelijk onvindbaar te maken op internet, maar daar heb je deskundigen voor nodig en dit gaat ook niet binnen 1 dag. Een prima onlinemarketingteam kan je daarbij helpen. Maar denk na voordat je begint.

  XKa

   

   

  Tags: