Meteen naar de inhoud

Elke woensdag

  regenachtige,zondag

  Karins kast faviconElke woensdag- en zondag- avond brengen we Jurgen naar auti-start.
  We zijn inmiddels aan het ritme gewend en Jurgen meestal ook.
  Zondagavond is de lastigste avond. En ik snap dat heel goed. Vrijdagmiddag halen we hem op en dan blijft hij tot zondagavond. Dit schakelmoment brengt doorgaans stress met zich mee en boosheid. Veelal is het na een halfuurtje weer over en doet hij gezellig mee met de groep of voert de schaapjes, Elvis en nog twee.

  Schoolvakanties

  Uiteraard worden de schoolvakanties en bijzondere dagen anders ingedeeld, dan is Jurgen lekker thuis en dat brengt veel gezelligheid met zich mee. De ene keer speelt hij spelletjes op zijn computer soms zelfs met Marinus, dan horen wij een hoop heen en weer gepraat en soms wat geschreeuw tussen de twee slaapkamers.

  Jurgen vroeg vanavond naar een vriendje die hij al een hele tijd niet heeft gezien. Inmiddels wisten wij wat er met dat vriendje aan de hand was, of eerder gezegd met zijn ouders. Het vriendje zit zeven dagen per week in een zorgboerderij hier ver vandaan. Ik moest Jurgen wel goed uitleggen dat er verschil is tussen het ene gezin en het andere gezin en dat wij hem niet wegstoppen of niet willen zien. Het breekt wel je hart dat je merkt dat een kind niet helemaal gewenst, geen tijd, of wat dan ook voor is. Dat je ze af en toe achter het behang wil plakken, dat heeft iedere ouder weleens meegemaakt. Maar dan nog.

  Half jaar

  Jurgen gaat al een half jaar naar auti-start en eigenlijk is de tijd voorbijgevlogen. De begeleiding is ook superlief en we ervaren thuis en bij auti-start dezelfde zaken bij Jurgen. Hier worden dan afspraken over gemaakt, die op school en thuis ook gehandhaafd worden.

  Diabetes

  Wat wel lastig is dat Jurgen begint te puberen en dat de hormonen ook hun overhand krijgen. Voor een diabetespatiënt is dit super frustrerend, want je weet niet altijd waar een hoge bloedsuiker vandaan komt of de schommelingen op 1 dag. Dit heeft ook uitwerking op je humeur.

  Marinus komt ook goed mee, alhoewel hij wel aangeeft wat last van concentratie te hebben. Hier zijn we mee bezig.

  Methoden

  Er zijn veel methoden waar instanties mee werken. We proberen alles bij 1 methode te houden, dit omdat school en auti-start verschillende systemen hebben. Wij geven aan wat we willen en wat wenselijk is. We moeten er namelijk thuis ook wat mee kunnen en de andere twee kinderen ook.

  Vandaag was ik lopend met onze hond, Foppe, naar Jurgen zijn school gelopen. Heel veel kinderen wilden even Foppe aaien en knuffelen en dit vond Foppe helemaal niet erg. Samen liepen we terug naar huis, het was mooi weer en het was super gezellig. Even geen afleiding van televisie en computer. Jurgen wordt altijd vriendelijk begroet door Max onze kat en als Jurgen zit dan komt Max meteen bij hem op schoot zitten. Echt een twee eenheid.

  XKa

  Tags: