Meteen naar de inhoud

Dia ’s kijken

  schaatsen dia kijken koud

  Dia ’s kijken

  Een aantal jaren geleden hadden mijn ouders een flinke opruim woede en mijn vader belde mij op of ik belang had bij de diaprojector, scherm en natuurlijk de 23 dia opbergdozen. Natuurlijk, die wil ik wel hebben.

  generatie vandokkumburg karin diaschaatsen dia kijken koud

  Opruimen

  Nu wij zelf behoorlijk aan het opruimen zijn, kwamen wij de dia ’s weer tegen. De eerste keer stond het scherm op de slaapkamer, maar ik kwam een raar chemische luchtje vanaf. We hebben met de deuren en ramen open de eerste drie dozen bekeken. Het leek wel schatgraven. We kwamen allerlei kiekjes tegen die behoorlijk hilarisch waren, maar ook personen die niet meer leven. Je leven komt voorbij met een lach en een traan.

  Jong ventje

  Mijn jongste broertje is nog niet zolang vader en mijn schoonzusje was wel nieuwsgierig hoe hij er als jong ventje eruit zag. We hebben vele dia’s gevonden en soms was het even naar een behangetje kijken wie wie was.

  dia jaren 80 kassakuif

  Kleding trend

  Wat opviel is dat sommige kleding trends weer helemaal terug komen. In de jaren 80 liepen vele van ons in een campingsmoking, zeg maar een trainingspak en die trend lijkt terug te komen. Ook de fleurige bloemen trend van de jaren70 komt weer terug. Ik zag kleding voorbijkomen die ik nu ook zou kopen.

  dia vanderveen ronald, karinskast dia jaren

  Eigenlijk waren de trends vroeger veel meer uitgesproken. Tegenwoordig zie je dit niet meer zo in het straatbeeld. In de jaren 80 en 90 kon je aan de kleding zien wat iemand zijn of haar muzieksmaak was. De enige groep die zich tegenwoordig onderscheidt is de metal/ punk groep.

  Adidas

  Nu las ik vandaag in vrouw, dat Adidas weer kleding op de markt gaat brengen in opvallende kleuren. Ik ben benieuwd of ik nog een exemplaar op de dia ’s tegenkom.

   

  Maar wat is het leuk om alles weer eens terug te zien. De kinderen konden zich er niet zoveel bij voorstellen hoe het vroeger ging. Tegenwoordig gaat alles digitaal en vind je een foto niet mooi dan verwijder je die of leg je er een filtertje over.

  Charme

  De korreligheid en de megapixels met de vergeeling door de jaren, daar kan geen digifoto tegen op. Het blijft zijn charme houden zo’n dia.

  dia karinskast 70

   

  XKa

  advertentie: