Meteen naar de inhoud

Het dagboek van goede voornemens.

  donuts dieet voornemens

  1 januari 2018

  Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik voel mij kak en bubbelig. Een cadeautje van 31 december. Mijn maag is nog niet helemaal tot rust gekomen van al die oliebollen en Pos wijn en bubbels en in mijn hoofd zitten witte donzige wolkjes waar af en toe de bliksem door heen jaagt. Kortom in algehele staat van heel veel bende en het liefst kruip ik de rest van de dag en nacht onder de wol maar, dat gaat niet! Ik heb goede voornemens en die starten vandaag en één daarvan is op dieet.

  donuts dieet voornemens

  Dieet

  Normaal doe ik niet aan goede voornemens op 1 januari, de reden, zie boven of ik ben aan het werk, maar vandaag niet. Vorig jaar had ik ook goede voornemens en één daarvan was stoppen met roken, dat is gelukt. Helaas is mijn spaarrekening aanvullen, naar de sportschool, meer relaxen en luieren en vele andere dingen die ik graag zou veranderen, zijn niet gelukt. Meestal ben ik na de eerste week van januari ook de goede voornemens weer vergeten.

  Maar vandaag ben ik gestart met het Sonja Bakker dieet. Nadat ik gestopt was met roken had ik in plaatst van 10 sigaretjes 10 snaaimomentjes op een dag en dat merk je aan je kleding, plofkop en bovenarmen met kipfiletjes. Ik hoor de verpleegkundige nog zeggen, de meeste mensen komen niet aan na het stoppen met roken (ik ben onder begeleiding van en een hap uit mijn eigen risico, gestopt met roken). Flauwekul praatje was dat dus in mijn geval. Maar elk pondje gaat door het mondje.

  dieet voornemens lekker

  Sonja

  Van Sonja moet ik eigenlijk op de weegschaal gaan staan, maar die ligt ver onder mijn bed en ik weet zo ook wel dat ik te zwaar ben. Zodra ik mijn spijkerbroek weer aan kan dan ga ik op de weegschaal staan. Ik zal anders de rest van het jaar chagrijnig blijven van de getallen op de weegschaal.

  Vanmorgen een volkorenbroodje met halvajam en een glas fruitontbijt, dit ging prima. Totdat ik een sinaasappel als tussendoortje mocht eten. Volgens mij was mijn maag zo in shock dat ik maar even ben gaan liggen, te veel vitamine C waarschijnlijk. Na even gelegen te hebben, zeg maar een uurtje slapen zo ongeveer. Mocht ik aan de yoghurt met cruesli en een banaan. Wel glazen water drinken om de afvalstoffen goed af te voeren, zeg maar de vetjes in het riool te laten verdwijnen.

  Bewegen

  En iets met bewegen, ik val nu uit elkaar van lamlendigheid. Maar ook daar moet ik serieus mee bezig.

  voornemen-dieet-groente